Yarali Halde Bulundu...Denize Dönecegi Günü Bekliyor

Bursa’da balikçilar tarafindan yarali halde bulunan karabatak, veterinere teslim edildi. Tedavisinin ardindan sagligina kavusan karabatak, tekrar denize birakilacagi günü bekliyor.

Yarali Halde Bulundu...Denize Dönecegi Günü Bekliyor
Gemlikli balikçi Adnan Balli ve Serdar Döner tarafindan denizde yarali olarak bulunan karabatak Gemlik Belediyesi veterinerlerine teslim edildi.

Sagligina kavusan karabatak tekrar denizlere açilacagi günü bekliyor.

Adnan Balli ve Serdar Döner, "Bir süredir bu hayvan boynunda olta ignesi ile yasam mücadelesi veriyordu. Boynundan agir yaraliydi. Karabatak resmen bizlerden yardim ister gibi davraniyordu. Çaresizce kayiga çikiyordu. Dün karabatagin bogazindaki oltayi çikardik. Ama yarasina müdahale edemedik. Bugün hayvan tekrardan geldi. Bu sefer eldivenle tutup kontrol edip Gemlik Belediyesi saglik ekiplerine haber verdik. Onlar geldiler aldilar, 3 saat sonra tedavisini yapip tekrar bize teslim ettiler. Yapilan tedavi sonrasi 3 gün suyla temasi olmamasi gerektigini söylediler. Karabatagimiz su an kapali otoparkimizda. Balikla doyurmaya basladik. 5 gün sonra özgürce saglikla uçacagi körfezimize ugurlayacagiz. Yaban hayvani olmasina ragmen bizimle çok güzel dostluk kurdu" dediler.
Kaynak: İHA