ABD Baskani Biden, Ukrayna'daki Savas Hakkinda Konustu

ABD Baskani Joe Biden yaptigi basin toplantisinda, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirmasi hakkinda açiklamalarda bulunarak, Rusya’nin Ukrayna’ya karsi saldirilarinda hipersonik füzeler kullandigini duyurdu. Biden, "Fark ederseniz, Rusya hipersonik füze firlatti" dedi.

Rusya’nin Ukrayna2ya yönelik saldirilari siddetlenerek devam ederken, ABD Baskan Joe Biden Beyaz Saray’da düzenledigi basin toplantisinda, Ukrayna’da yasanan son olaylara ve ABD’nin konuya yönelik yaklasimina degindi. Yaptigi açiklamada, Rusya’nin saldirilarina karsi haftalardir direnen Ukrayna’ya destek olduklarini bir kez yineleyen Biden, Rusya’nin Ukrayna’ya karsi saldirilarinda hipersonik füzeler kullandigini fark ettiklerini kaydetti.

"Fark ederseniz, Rusya hipersonik füze firlatti, çünkü mutlak kesinlik olmadan geçebilecekleri tek sey bu. Hepinizin bildigi gibi, önemli bir silah ve üzerinde baska herhangi bir firlatma füzesi ile ayni savas basligina sahip olmasi, onu durdurmak neredeyse imkansiz olmasi disinda çok fazla fark olusturmuyor. Bunu kullanmalarinin bir nedeni var" ifadelerini kullandi.

Ayrica Baskan Biden konusmasinda, Putin’in saldirilarina karsi NATO’ya birlik çagrisi yaptigini duyurdu. ABD’nin Ukrayna’ya yaptigi silah yardimindan dolayi memnun olduklarini belirten Biden, ülkesinin Ukrayna’ya ve bölgedeki NATO müttefiki ülkelere 2 milyar dolarlik destekte bulundugunu belirtti.

Rusya’nin yürüttügü sahte algi operasyonlari sayesinde birçok dost ülkeyi, ABD ve Ukrayna’nin kimyasal saldiri planladigina ikna ettigini vurgulayan Biden "Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in iddia ettigi gibi bizde ve Ukrayna’da kesinlikle biyolojik ve kimyasal silahlar yok, size garanti ederim" dedi.

Kaynak: İHA