Yesilyurt Belediye Baskani Çinar, Ihlas Medya'yi Ziyaret Etti

Malatya’nin gelisim yönünden dikkat çeken ilçelerinden Yesilyurt’un Belediye Baskani Mehmet Çinar, Ihlas Medya’yi ziyaret etti. Baskan Çinar ilçeye yaptiklari hizmetlerden bahsederken masraf artislarina ragmen kentsel dönüsüm projelerini 3 yildir kredi kullanmadan sürdürdüklerini ifade etti.

Yesilyurt Belediye Baskani Çinar, Ihlas Medya'yi Ziyaret Etti
Malatya Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Baskan Yardimcisi Erkan Dikenli ve Basin Yayin ve Halkla iliskiler Müdürü Orhan Atak, Ihlas Haber Ajansi Genel Müdürü Hamit Arvas ve IHA Genel Yayin Koordinatörü Irfan Altikardes’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette ilçeye yaptiklari hizmetler hakkinda bilgi veren Çinar, ‘’Türkiye’nin en hizli gelisen belediyelerinden olan Yesilyurt son yillarda nüfusunu ona katladi. Düzgün altyapisi, yesil alanlari, müzeleri, lezzet sokagi ile cazibe merkezi haline gelen Yesilyurt birçok ilke imza atiyor’’ dedi.

"Masraf artislarina ragmen 3 yildir kredi kullanmadik"

3 yildir kredi kullanmadan hizmetlerine devam ettiklerini söyleyen Çinar, "Turgut Özal Mahallesinde kentsel dönüsüme girdik, masraf artisini sineye çektik, malum savas fiyatlari yükseltti kolay olmuyor. Üç yildir hiç kredi kullanmadik ama maaslar ve masraflar artti. Buna ragmen yenilik kovaliyoruz halkimizin yüzünün gülmesi bize yetiyor" ifadelerini kullandi.

Malatya’nin yöresel lezzetlerini tescil ettirmek için çalismalar yaptiklarini ifade eden Çinar, ‘’Kayisi ve kirazdan sonra 30 ürünümüzü tescil ettirmek için harekete geçtik 20 tanesini aldik. Malatya peyniri, Yesilyurt tava, tandir ekmegi, kagit kebabi, içli köfte, anali kizli ve kömbe gibi. Artik bunlar bizim, kimse elimizden alamaz. Bir kahvalti kültürü olusturduk çesitlerimiz çok ama 44 ile sinirlandirdik. Kayisi çekirdeginden kurabiye ve kahve yaptik’’ diye konustu.

2022 yilini kadin ve aile yili ilan ettiklerini duyuran Çinar, "Bu yil geziler, kurslar, meslek edindirme çalismalari hiz alacak. Kiltepe’de konfeksiyon atölyesi kurduk, kesme dikme tasarim dersleri verdik, ögrenenleri ise yerlestirdik. Bir hayirsever kumas temin etti, mahallenin bütün gençlerine çocuklarina esofman diktiler hayrina. Emanet çarsisi ihtiyaç sahipleri ile ilgileniyor, marketimizden minnetsiz gelip alis veris edebiliyorlar. Is havuzu, iyilik havuzu kurduk. Yenilik kovaliyoruz, halkimizin yüzünün gülmesi bize yetiyor’’ açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA