Samsun'da Süpheli Konteyner Nakliyati

Kocaeli Gebze’den Samsun’a getirilen, piyasa degeri 600 bin TL oldugu ögrenilen 3 konteynerin 73 bin TL’ye satilmasindan süphelenen nakliyatçilar, durumu polise ve yetkililere bildirdi.

Samsun'da Süpheli Konteyner Nakliyati
Iddiaya göre, Kocaeli Gebze’den 28 ton 820 kilogram ve 76,4 metreküp kapasiteli 3 bos konteyneri tirlarina yükleyen nakliyeciler, konteynerleri teslim edecekleri Samsun’da Ilkadim Sanayi Sitesi’ne getirdi. Teslim adresinin hurdaci oldugunu gören nakliyeciler, ilk konteyneri teslim ettikten sonra durumdan süphelenip, olayi ana nakliye firmasina bildirdi. Nakliyecinin süphelenmesi üzerine tasimaciligi arastiran firma, 3 konteynerin piyasa degerinin çok altinda satildigini görünce çalinti olabilecegi ihtimaline karsilik nakliyecilere konteynerleri teslim etmeme talimati verdi. Iki gündür Samsun’da bulunan nakliyeciler, polise de durumu bildirerek tirlardan konteynerleri indirmeden sorunun çözülmesi için bekleyislerini sürdürüyor.

“Tanesi 200 bin TL olan konteynerlerin 3’ünü 73 bin TL’ye satmislar”

Konteynerin piyasa degerinin çok altina satildigini ve bu durumdan süphelendiklerini ifade eden 15 yillik nakliyeci Cihan Ünal, “Gebze’den malzemeyi alarak Samsun’a geldik. Bosaltacagimiz mali hurdacinin alacagini gördük ve mallarin çalinti olabileceginden süphelendik. Süphe üzerine depo ile görüstük. Onlar da ana firmayi aradilar. Ondan sonra da isi çözmeyi bekliyoruz. Bu konteynerlerin tanesi en az 200 bin TL degerinde. Konteynerleri alan hurdaci ise 3 konteyner için 73 bin TL para yatirmis. Illa ki bir sikinti var ki o yüzden bu durumdayiz. Samsun’a 3 tir geldik. Bir tiri bosalttik. Iki tiri sikinti oldugunu anladigimiz için bosaltmadik. Sikintimizin en kisa zamanda giderilmesini bekliyoruz. Iki gündür Samsun’da bekliyoruz. Yetkililerin sikintimizi çözmesini bekliyoruz” dedi.

Durumu polise de aktardiklarini ifade eden Cihan Ünal, “Biz nakliyeciyiz. Sadece ürünlerin lojistiginden sorumluyuz. Kimseyi görmedik ve bilmiyoruz. Dün polise gidip olayi anlattik, bugün yine polisler geldi ve sikintimizi paylastik. Sikinti bir an önce çözülürse biz de isimize bakariz. Mallari getirdigimizde teslim alacak kisilerin attigi konum bizi hurdaciya götürdü. Konteynerlerin içinin bos oldugunu biliyoruz, içini açip bakmadik” diye konustu.

Olayla ilgili hurda firmasinin yetkilileri bir açiklama yapmazken, sikâyet üzerine polis konuyla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA