Rize'de Geçtigimiz Yil Temmuz Ayinda Yasanan Afetin Yaralarinin Yüzde 65'I Sarildi

Rize Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sari, 2021 yilinin Temmuz ayinda Rize’de meydana gelen sel ve heyelanlarda altyapi hasarlariyla ilgili gerçeklestirilen ihale bedelinin 113 milyon TL’ye ulastigini söyledi.

Rize'de Geçtigimiz Yil Temmuz Ayinda Yasanan Afetin Yaralarinin Yüzde 65'I Sarildi
Rize Il Özel Idaresi binasinda gazeteciler ile bir araya gelen Rize Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sari, 2021 yilinda Rize’de siddetli yagistan meydana gelen heyelanlar hakkinda bilgi vererek hasarlarin yüzde 65’inin giderildiginin altini çizdi.

14 Temmuz 2021 ve 22 Temmuz 2021 tarihlerinde Rize’de meydana gelen sel ve heyelanlarda toplamda 2 bin 499 tane afet noktasi olustugunu kaydeden Sari “Gerçekten Rize’nin büyük kismini etkileyen bir afetti. Çayeli, Güneysu ve Merkez ilçelerimiz en çok etkilenen yerlerdi. O an anlayamiyorsunuz fakat olay yerine gidip hasar tespiti yaptiginiz zaman ve o rakamlari gördügünüz zaman olayin ne kadar büyük ne kadar ciddi oldugunu anliyorsunuz. Ilimiz genelinde afetten etkilenen köy sayisi 14-22 Temmuz tarihleri arasinda 178 taneydi. Köylerin hepsinin ulasima açilmasi ise toplamda 48 saat sürmüstür. Çalismalara katilan personel sayisi 227, is makinesi ve araç sayisi 213’tür. Surasi çok önemli; Rize cografya olarak çok zor bir bölge. Tam 2 bin 499 tane afet noktamiz vardi. Cumhurbaskanimiz ve bakanlarimizin talimatlariyla kurumdaki teknik personellere de bir havuz kurularak alanda çok hizli bir sekilde hasar tespit çalismalarimizi gerçeklestirdik. Hasar tespit çalismalarinda çalisan personellerimizin sayisi da 8 grup olmak üzere 30 kisiydi. Buranin altini çizerek söylüyorum altyapi hasarlariyla ilgili gerçeklestirilen ihale bedeli 113 milyon TL oldu. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Hasar tespitinin büyük bir kismi kaynak olarak hizli bir sekilde devletimiz tarafindan kurumumuza aktarilmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA