Nazilli'de Nevruz Ve Festival Coskusu Basladi

Aydin’in Nazilli ilçesinde Türkiye’nin de içinde yer aldigi genis bir cografyada baharin gelisini müjdeleyen 21 Mart Nevruz Bayrami 10. kez kutlaniyor. Nevruz Bayrami’nin yani sira Nazilli Belediyesi tarafindan düzenlenen 12. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin de açilisi gerçeklestirildi.

Nazilli'de Nevruz Ve Festival Coskusu Basladi


Nazilli, yerli ve yabani halk oyunlari ekiplerinin katilimi ile hem Nevruz Bayrami kutlamalari hem de Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali etkinligi ile renklendi. Türkiye’nin de içinde yer aldigi genis bir cografyada baharin gelisini müjdeleyen 21 Mart Nevruz Bayrami ilçede 10. kez kutlanirken öte yandan Nazilli Belediyesi tarafindan düzenlenen 12. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin de açilisi gerçeklestirildi.

Nazilli belediyesi Hizmet Binasi önündeki alanda düzenlene etkinlikte baharin gelisini simgeleyen, doganin uyanisini gösteren ve sicakligin toprakla bulusmaya basladigina isaret eden Nevruz Bayrami, nevruz atesinin yakilmasi, atesin üzerinden atlanilmasi, demir dövülmesi, yumurta tokusturulmasi ve nevruz duasi yapildi.

Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Nevruz’un, Türkiye’nin de içinde yer aldigi genis bir cografyada baharin gelisini müjdeledigini ifade ederek: “Nevruz yeni bir gün. Adriyatik’ten Çin Seddine, tüm Türk dünyasiyla hep birlikte kutladigimiz, ortak degerler ürettigimiz ve paylastigimiz güzel günlerden bir tanesi. Mevsimsel takvime göre yeni bir yil, yeni bir baslangiç olarak kutladigimiz bugün tüm ülkemize ve Türk dünyasina hayirli ugurlu olsun. Bütün kötülükleri, Orta Asya Kültürümüzden gelen manevi atesin üzerinde atlayarak insallah geride birakmak istiyoruz” dedi.



Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, genis bir cografyada yasan Türk uluslari arasinda asirlardan beri kutlanan bu özel günün doganin yeniden uyanisi, bolluk, bereket ve baharin gelisinin simgesi oldugunu ifade ederek: “Baharin gelisi ile yasanan bu olumlu etki zenginligi ve hosgörüyü göstermektedir. Saygi, sevgi ve hosgörü altinda yüzyillardir birlikte yasayan halkimizla bugün bize düsen görev, bu olumlu etkiyi gelecek nesillere yansitmaktir” dedi.



Konusmalardan sonra nevruz atesinin yakildi ve atesin üzerinden atlanildi. Temsili demir dövülmesi, yumurta tokusturulmasi ve nevruz duasi ardindan konuklara nevruz sepeti hediye edildi. Son olarak yerli ve yabanci halk oyunlari ekiplerinin gösterileri büyük bir begeni ile izlendi.
Kaynak: İHA