Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince'den Çarpici Açiklamalar

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, “PKK ile görüsenler var, bizim tavrimiz net. Yeter ki oy gelsin, nasil gelirse gelsin, gizli kapakli görüsme bizim kitabimizda yok” dedi.

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince'den Çarpici Açiklamalar


Ince, memleketi Yalova’da gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açiklamalarda bulundu. Halil Inalcik Enstitüsü Konferans Salonu’na gerçeklesen toplantida Ince, gazetecilerin sorularini da yanitladi. Ince, muhalefet yakin kanallarda dahi kendilerine yer bulamadiklarindan yakindi.

“HERKESLE GÖRÜSÜRÜZ, MILLETE DUYURMAK SARTIYLA”

Ince, Millet Ittifaki’nda yer alip almayacaklarini ve bu ittifaka HDP’nin de katilip katilmayacagi yönündeki soruyu yanitladi. Herhangi bir ittifaka girme gibi düsüncelerinin bulunmadigini belirten Ince, ilkeli bir siyasetten yana olduklarini dile getirerek söyle konustu:

“Biz masaya oturdugumuzda ‘Atatürk’ demekten imtina ediliyorsa biz o masadan kalkariz, olmayiz. Bizim ilkelerimiz belli. Biz, terörün her türlüsünü kiniyoruz. PKK, ISID, FETÖ terör örgütüdür. Senin teröristin, benim teröristim olmaz. Masaya oturacagimiz kisilere sorariz, Atatürk ile problemin var mi, var. O zaman oturmuyoruz. Yalovalilara sesleniyorum. Memleket Partisi’ne üye olun bekliyorum hepinizi ama Atatürk ile sorununuz varsa istemiyorum. Gidin baska partiye. Atatürk düsmani çok parti var nasil olsa. Gidin baskasina. PKK’ya terör örgütü diyemiyorsan istemiyorum. Baska partiye gidebilirsin. PKK ile görüsenler var, bizim tavrimiz net. Yeter ki oy gelsin, nasil gelirse gelsin, gizli kapakli görüsme bizim kitabimizda yok. Görüseceksek bir siyasi parti ile milletin gözünün önünde görüsürüz. Herkesle görüsürüz, millete duyurmak sartiyla.”

“HIÇBIR NETAMELI KONUYA GIRMIYORLAR”

Muhalefetteki ittifak çalismalarina deginen Ince, bu partilerin tabanlarini dinlemedigini dile getirdi. Bu partilerin amacinin çözüm getirmek olmadigina vurgu yapan Ince, "Zaten uzlasamiyorlar. Nasil uzlasiyorlar, ‘Ya Atatürk demeyelim’, ‘Istanbul sözlesmesi demeyelim’. ‘Nükleer enerjiyi konusmayalim’, Cemaatler, tarikatlar egitimden elini ayagini çekecek mi? Netameli konular bunlar. Hiçbir netameli konuya girmiyorlar. Ortaya karisik bir metinde anlasiyorlar. Bu çözüm olamaz" diye konustu.



“SIMDI YAPILAN DA DOGRUDUR”

Ince, Rusya - Ukrayna Savasi’ndaki Türkiye’nin dis politikasini da degerlendirdi. Dis politikayi dogru buldugunu ifade eden Ince, “Ismet Pasa 2. Dünya Savasi’na Türkiye’yi sokmadigi zaman, ‘erkekligimizden etti bizi’ deyip Ismet Pasa’ya muhalefet ediyorlardi. Bugün gelinen noktada, Ismet Pasa’dan özür dilemeliler. Ismet Pasa da o zaman dogru yapmisti, simdi yapilan da dogrudur. Atatürk’e de bir Fatiha okusunlar Montrö’yü düsünebildigi için. Iyi ki Montrö, iyi ki Atatürk, iyi ki Ismet Pasa var” ifadesini kullandi.

“IKTIDAR, E-DEVLET, IHA VE SIHA’LARDA BASARILI OLMUSTUR”

Ince, Türkiye’nin sorunlarini çözerken partizanca yaklasmayacaklarini ifade etti.

Dogruya dogru diyeceklerini dile getiren Ince, söyle konustu:

“E-devlet konusunda basarili olmustur bu iktidar. Onu sürdürecegiz, daha iyisini yapacagiz. IHA’lar, SIHA’larda basarili olmustur Türkiye, biz destekleyecegiz, daha iyisini yapacagiz. Öncelikli sektörlerimiz onlar degil. Turizm, tarim, tarima dayali sanayi, tekstil, savunma sanayi, film sanayi bunlarin hepsi öncelikli sektörlerimiz bizim. Biz dogru yapildigi zaman dogruya dogru diyecegiz destekleyecegiz. Örnegin, ‘Ne isimiz var bizim Libya’da’ demiyoruz. Libya’da olmaliyiz. ‘Maalesef Azerbaycan’a yardim ettik’ muhalefetin bir kismi böyle diyor. Biz öyle demiyoruz. Türkiye, Azerbaycan’a yardim etmekle dogru yapmistir. Memleket Partisi iktidari olsaydi daha fazla yardim yapardi. Bizim siyaseti okuma biçimimiz bu. Milli bir muhalefet yapiyoruz biz.”

Toplantiya, Genel Baskan Yardimcisi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Il Baskani Ertan Sener de katildi.

(Erhan Erdogan / IHA)
Kaynak: İHA