'Kasigini Al Da Gel' Etkinliginde Çameli Standi Ilgi Gördü

Denizli’de “Kasigini Al Da Gel" sloganiyla gerçeklesen festivalde, Çameli Belediyesi standi yogun ilgi gördü. Katilimcilar soguk havada Çameli’nin tescilli leziz kuru fasulyesi ile tarhanasi ikram edildi.

'Kasigini Al Da Gel' Etkinliginde Çameli Standi Ilgi Gördü
Havanin soguk olmasi sebebiyle vatandaslar Çameli tarhanasinin essiz lezzetinin tadini çikardi. Yüzyillardir kazanlarda pisirilip, günes altinda kurutulan Çameli Tarhanasi vatandaslarin içini isitti. Ayrica, tescilli lezzetiyle ve kizartilmis yag kokulu, damakta eriyen leziz bir Çameli kuru fasulyesi de stantta yerini alirken vatandaslara ikram edildi. Çamelin’de ekimi yapilan ve testide özel pisirme teknikleriyle sofralari süsleyen Çameli Kuru Fasulyesinin, bu senlikle tanitimi saglandi.

Stantta Çameli Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Ögrencilerin hazirlamis olduklari ve Çameliler tarafindan el islemeli ürünleri, tescilli Çameli kilimi ve Çameli Elmali Bezi’nin ürünleri olmak üzere Çini Hocasi Nezahat Dikilitas’in ürünleri sergilendi. Festival boyunca yaklasik 2 bin kisiye Çameli Fasulyesi ve Çameli Tarhana çorbasi ikram edildi.
Kaynak: İHA