Kagithane'nin Özel Çocuklari Yetenekleriyle Herkese Hayran Birakti

Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nde, Kagithane’nin özel çocuklari düzenledikleri gösteriyle yeteneklerini sergiledi.

Kagithane'nin Özel Çocuklari Yetenekleriyle Herkese Hayran Birakti
Kâgithane Belediyesi’nin hizmete açtigi Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nde egitim gören Down sendromlu çocuklar; Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nde bir etkinlik düzenledi.

Kagithane Merkez Mahallesi, Yeni Kültür Merkezinde gerçeklesen etkinlikte özel çocuklar, piyano çaldi, zeybek oynadi, semazen gösterisi yapilirken daha sonra hep birlikte konser verdi. Etkinlige Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin de katildi.

Baskan Öztekin özel çocuklarla tek tek ilgilendi. Etkinlik sonunda Baskan Öztekin ile toplu fotograf çekildi.

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, “Engelliler merkezi açtik. Henüz açilisini gerçeklestirdik. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun okul çagindaki herkesi okula götürüyorlar. Orada gerekli egitimleri saglaniyor. Ama 18 yasindan sonra okul bitince de anneler zorlanabiliyor. Çocuklarin gidecek yeni merkezlere ihtiyaci var. Iste orada biz devreye girdik. Milli Egitimle ortak protokol imzalayarak mezun olmus çocuklarimiz ögrendiklerini yetilerini tekrardan kazanmak için atölyelerimiz var. Haftanin iki günü de engelli evladi olup da, hastaneye gitmek isteyen, sosyal etkinliklerden yaralanmak isteyen komsularimiza çocuklarini günlük birkaç saat birakabilecek mekan olusturduk” dedi.

Kaynak: İHA