Eskisehir OSB'de Fidanlar Toprakla Bulustu

21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda Eskisehir Orman Bölge Müdürlügü ve Eskisehir OSB Müdürlügü is birliginde, EOSB Meslek Lisesi’nde fidan dikim etkinligi düzenlendi.

Eskisehir OSB'de Fidanlar Toprakla Bulustu
Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçeklesen törene Eskisehir Vali Yardimcisi Okan Leblebicier, Eskisehir Orman Bölge Müdürü Ismail Boz, Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, kurum müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Etkinlikle konusan Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, "Türkiye’nin En Yesil OSB’si” olarak böylesi degerli bir etkinlige Eskisehir Orman Bölge Müdürlügü ile birlikte ev sahipligi yapmanin hakli gururunu yasadiklarini söyleyerek, “Türkiye’nin en iyi, en mükemmel okulunda böylesi degerli bir etkinligi düzenlemek bizler için gurur kaynagi oldu. Ormanlar bizim huzur kaynagimiz. Türk milleti asirlardan beri orman varligina önem vermis bir millettir. Peygamber efendimizin dedigi gibi ‘Kiyametin koptugunu görseniz bile elinizdeki fidani dikin’ emri ile emrolunmus bir insanlariz” dedi.

Eskisehir OSB olarak her yil on binlerce agaç diktiklerini aktaran Küpeli, “Eskisehir Organize Sanayi Bölge Müdürlügü olarak her yil on binlerce agaç dikiyoruz. Türkiye’nin en yesil organize sanayi bölgesi unvanini korumak için de yogun bir çalisma yürütüyoruz” seklinde konustu.



“Hafta boyunca 50 bin fidan toprakla bulusacak”

Eskisehir Orman Bölge Müdürü Ismail Boz, 2021 yilinda 4 milyondan fazla fidan dikimi gerçeklestirdiklerini ifade ederek, hafta dolayisiyla 50 bin fidani toprakla bulusturacaklarini söyledi.

Türkiye’nin en büyük fidanligina sahip olduklari için Eskisehir olarak sansli olduklarini söyleyen Boz, “Türkiye’nin en büyük devlet fidanligina sahip olmamizdan dolayi Eskisehir olarak çok sansliyiz. 30 milyon kapasiteli fidanligimizda her yil 200 degisik türde 10 milyon fidan dikimi gerçeklesiyor” dedi.

Orman yanginlarini önlemek adina yogun çalisma yürüttüklerini söyleyen Boz, bu kapsamda 2 bine askin yangin sivil gönüllüsüne egitim verdiklerini dile getirdi.

“Ülkemizdeki orman varligini artirmayi arzu ediyoruz”

Eskisehir Vali Yardimcisi Okan Leblebicier, ev sahipliginden dolayi Eskisehir OSB Müdürlügüne tesekkürlerini ileterek, “Ülkemizin en önemli milli servetlerinden biri ormanlarimiz. Biz idareciler olarak, ülkemizdeki orman varliginin artmasini arzu ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüklerimiz, ülkemizdeki orman varligini artirmak için çok büyük gayret sarf ediyorlar. Bu konu da yogun gayret gösteren Eskisehir Orman Bölge Müdürlügümüzü tebrik ediyorum. Ayrica bugün burada ev sahipligi yapan Eskisehir OSB Müdürlügümüze de çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Nevruz Atesi yakildi. Daha sonra etkinlige katilan idareciler, ögrenciler, ögretmeler fidan dikimi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA