Edirne'de Bu Yil Hedef Açiklamasi 2 Buçuk Milyon Fidan

Orman Haftasi etkinliginde konusan Edirne Valisi Ekrem Canalp, bu yil 2 buçuk milyon fidani toprakla bulusturacaklarini aktardi.

Edirne'de Bu Yil Hedef Açiklamasi 2 Buçuk Milyon Fidan
Orman Haftasi kapsaminda Edirne Tarim Açik Cezaevi Yerleskesi civarindaki alanda fidan dikim etkinligi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlige Vali Canalp, Il Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çakmak, Il Jandarma Komutani Albay Abdülkadir Seri, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Geçmis ve kurum müdürleri katildi.



“Hedef 2 buçuk milyon fidan”

Edirne’de son 20 yilda 30 milyon fidanin toprakla bulustugunu belirten Vali Ekrem Canalp, yine ayni sekilde son 3 yilda kentin degisik yerlerinde 7 buçuk milyon fidan dikildigini ifade etti.

Bu sene de 2 buçuk milyon fidani toprakla bulusturacaklarini söyleyen Vali Canalp, dünyada pek çok ülkede orman alanlarinin daralmasina ragmen Türkiye’de fidan dikiminin yayginlastigina dikkat çekti. Dünyadaki trendlerin tam tersine Türkiye’de ayri bir trend yasandigini aktaran Vali Canalp, Edirne’de bu sene 2 buçuk milyon fidani toprakla bulusturmak suretiyle her yil büyüyen orman alanlarini tekrar genisletme imkânina kavusacaklarini belirtti.

Etkinlige katilan Murat Nalça, egitimin en önce ailede basladigina deginerek 4 yasindaki oglu ile birlikte agaçlara can suyu verdiklerini aktardi.

Konusmanin ardindan katilimcilar, ögrencilerle birlikte belirlenen alanlarda fidan dikti.

Etkinlik sonunda katilimcilara fidan dagitildi.
Kaynak: İHA