Bildiri Yayinlayan Amirallerin Yargilanmasina Baslandi

Haklarinda ‘Anayasal düzene karsi suç islemek için anlasma’ suçundan iddianame hazirlanan 103 emekli amiralin yargilanmasina baslandi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, bildiri yayinlayan 103 emekli amiral hakkindaki iddianameyi tamamlamis ve hazirlanan iddianame Ankara 20. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilmisti. Haklarinda ‘Anayasal düzene karsi suç islemek için anlasma’ suçundan 3 yildan 12 yila kadar hapis cezasi talep edilen emekli amirallerin yargilanmasina bugün baslandi.

Ankara 20. Agir Ceza mahkemesinde görülen durusmada amirallerden Abdullah Akgül, Abdullah Can Erenoglu, Ahmet Senol, Atilla Kezek ve Emin Sami Örgüç savunma yaparken, iddianamede yer alan diger isimlerin yargilanmasina bu hafta devam edilecek. Ayrica Milli Savunma Bakanligi ve Cumhurbaskanligi da davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.

‘Yüce Türk Milleti’ diye seslenmekten onur duyariz

Davanin görülen ilk durusmasinda savunma yapan ve yillarca terörle mücadele içerisinde yer aldigini söyleyen sanik Erenoglu, “15 Temmuz direnisine bizzat kendi rizamla katildim. Bu söylediklerim iddianamede yer almamis. Bu duyuru bir açiklamadir, bildiri degil. Darbeyle iliskilendirildi ve çarpitildi. Sarikli amiral görüntüsü ortaya çiktiktan sonra FETÖ ve paralel devlet ihaneti için yayinlandi. Ben darbeden nefret ederim, zararlarini hepimiz gördük. Bugün Karadeniz dünyanin en güvenli deniziyse bu Montrö’nün sayesindedir. Ve bu da Türk denizcilerinin sayesinde oldu” dedi.

Sanik Kezek ise ‘Yüce Türk Milleti’ diye seslenmekten onur duydugunu beyan ederek, “Bu yazida kimseyi incitecek bir söz yoktur. Duyuru tam anlasilmadan her yerden saldiriya ugradik ve linç edildik. Demek istedigimiz sudur; Montrö önemlidir. TSK’da cemaatlesme yeni 15 Temmuz’lara sebep olur” ifadelerini kullandi. Diger sanik Örgüç de suçlamalari kabul etmedigini vurgulayarak, “Metinde hiçbir suç unsuru oldugunu düsünmüyorum. Içerik tamamen bilgilendirme amacindadir. Yayinlanma saatinde ve tarihinde her hangi bir amaç görmüyorum. Iddianamede duyurunun içerigine deginilmeden kelimelere özel anlamlar yüklenmistir” seklinde konustu.

Saniklardan Akgün, darbelerin ülkeye verdigi zararlari görmüs biri oldugunu belirterek yapilan suçlamalari kabul etmedigini söyledi.

Her meslegin kendine göre bir kültürü ve aliskanligi oldugunu söyleyen Akgün, emekli bir askerin muvazzaf bir askere emir verme gibi bir durumunun söz konusunun olmayacagini aktarirken diger sanik Senol ise bildirinin hazirlanisinda ve yayinlanmasinda bir katkisinin olmadigini belirterek suçlamalari kabul etmedigini beyan etti.
Kaynak: İHA