Basaksehir'de Down Sendromu Farkindalik Günü Rengârenk Geçti

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, down sendromlu çocuk ve gençlerle birlikte farkindalik duvarina el baskisi yapti.

Basaksehir'de Down Sendromu Farkindalik Günü Rengârenk Geçti
Basaksehir Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü kapsaminda, Basaksehir Engelsiz Yasam Merkezi’nde anlamli bir etkinlik düzenledi.

Ilçe genelinde ikamet eden down sendromlu çocuk ve gençlerin katildigi programda Basakgiller ve Basaksehir Engelsiz Müzik Grubu sahne aldi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan programa Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu da katildi.



“Dünyamizi güzellestirdiniz”

21 Mart’in dünyanin en güzel gülüsüne sahip insanlarinin günü olduguna dikkat çeken Baskan Kartoglu, “Sizler basta olmak üzere, down sendromlu tüm kardeslerimin gününü arti 1 farkla kutluyorum. Karsiliksiz sevginiz, sicacik kalplerinizle dünyamizi güzellestirdiginiz için hem sizlere, hem de kiymetli ailelerinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Sizler bizim için çok özel bir yere sahipsiniz. Hayatinizi kolaylastirmak ve her gününüzü keyifli bir hale getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



“Bu merkez, yasayan bir merkez olacak”

Down sendromlu ilçe sakinleri için Basaksehir Engelsiz Yasam Merkezi’nde sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyeceklerini söyleyen Baskan Kartoglu, “Bu merkez, yasayan bir merkez olacak. Istediginiz zaman buraya gelip, egitimlerden faydalanabileceksiniz. Biz, sizleri çok seviyoruz. Sizin de sevgi dolu kalplerinizde bizlere de yer açtiginizi biliyoruz” seklinde konustu.

Baskan Kartoglu, program sonunda farkindalik olusturmak adina hazirlanan beyaz duvara renkli boyalarla el baskisi yapti. Baskan Kartoglu’na down sendromlu çocuklar ve gençler de eslik etti.
Kaynak: İHA