Ukrayna'dan Türkiye'ye Gelen Baba, 17 Yasindaki Kizini Kiev'de Birakmak Zorunda Kaldi

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilarindan kaçarak Edirne Hamzabeyli Sinir Kapisindan Türkiye’ye giris yapan aile 17 yasindaki kizlarini Kiev’de birakmak zorunda kaldilar.

Ukrayna'dan Türkiye'ye Gelen Baba, 17 Yasindaki Kizini Kiev'de Birakmak Zorunda Kaldi
Ukrayna’da günlerdir süren savastan Ailesiyle birlikte kaçarak gelen Caner Acemogullari, 17 yasindaki kizini sokaga çikma yasagi yüzünden Ukrayna’da birakmak zorunda kaldi. Kizinin baldiziyla birlikte Kiev’de oldugunu ve sürekli olarak siginakta saklandiklarini söyledi.



“Evimin yakininda havalimani bombalandi”

Evinin yakinda bombalar patladigini söyleyen Caner Acemogullari, “Yaklasik 8 yildir Ukrayna’da yasiyorum. Hani yasayan bilir derler ya gerçekten de öyle. Evimin yakininda havalimani vardi ve ilk gün sabah saat 05.30’da havalimani bombalandi. Bizler bombalarin patlamasi ve siren sesleriyle uyandik. Insanlar o saatte çocuklarini okula hazirliyorlardi ve bomba patlama sesleri yüzünden herkes panik halindeydi. Ailemle toparlanip kayinvalidemin yanina gitmek için yola çiktik. O sira bütün benzin istasyonlari doluydu. Insanlar marketlere, eczanelere ve bankamatiklere akin ettiler. Her yerde uzun kuyruklardan olusan siralar vardi” dedi.



“Kizimi yanima alamadim”

Ülkede tedbir amaçli sokaga çikma yasagindan dolayi 17 yasindaki kizini baldizinin yaninda birakmak zorunda kalan Acemogullari, “Ülkede dogu tarafindan batiya dogru bir akin söz konusuydu bu nedenle sinirlar kapatildi ve belli bir saatten sonra sokaga çikma yasagi getirildi.

Sokaga çikma yasagindan dolayi 17 yasindaki kizim Kiev’de kaldi. Orada baldizimla birlikte kaliyor yeri güvenli aksi bir durumda evin altinda bulunan siginaga saklaniyorlar. Kizimla sadece internet üzerinden görüsebiliyoruz. Ukrayna’nin batisinda küçük bir butik otelim var. Orada dogudan batiya gelen misafirlerimizi ücretsiz bir sekilde konaklamaya açtik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA