Ukrayna'dan Gelen Türk Vatandaslari Sevinç Ve Hüznü Bir Arada Yasiyor

Rusya-Ukrayna arasinda yasanan savas sonrasi yasadiklari ülkeyi terk etmek zorunda kalan Türkler, yasadiklari zorluklari anlatirken, hüzün ve mutlulugu bir arada yasadi. Türkiye’ye gelmenin mutlulugunu yasayan vatandaslar, yakinlarini geride birakmanin hüznünü yasiyor.

Ukrayna'dan Gelen Türk Vatandaslari Sevinç Ve Hüznü Bir Arada Yasiyor
Ukrayna’nin Odessa kentinden yola çikan ve Hamzabeyli Sinir Kapisi’na gelen 2 otobüs Türk vatandasi, Türkiye’ye varmanin mutlulugu yasarken, savasin içinde biraktiklari akrabalari, arkadaslari ve komsulari için ise endise duyuyor.

Ukrayna’nin Herson bölgesinden gelen Meryem Gölbas, savasin tüm kötü izlerine sahit olduklarini duygu dolu ifadelerle anlatti.

Yasadiklari mahallede füze düstügünü belirten Gölbas, 5 gün boyunca top atislari, mermi sesleri ve çatismalarin bitmedigini söyledi.



“Elektrik, su, erzak sikintisi yasadik”

Elektrik ve su kesintilerinin yasandigini ifade eden Gölbas, “Erzak sikintimiz çok fazlaydi. Halk olarak kendi imkânlarimiz ve Tatar insanlari olmasaydi daha fazla magduriyet yasayabilirdik. Diger arkadaslarimiz gibi Herson bölgesindeydik. Çok üzgünüz. Çok fazla kisi mahsur kaldi sosyal medyalardan hepsine ulasmaya çalistik. Ukrayna’dan arkadaslarimiz vardi. Kirim ve Tatarimiz vardi. Hepsini geride biraktik. Buraya varmis olsak bile üzgünüz. Buralara Kendi imkânlarimizla geldik. Kendi imkânlarimizdan kastimiz da araç bulsak bile yollari bilmedigimiz için yalvar yakar gelmeye çalistik. Tarla yolundan geldigimiz zaman küçük kulübe gibi bir yer vardi orada geceledik. Ondan sonra servislerimizi bekledik. Allah herkesten razi olsun. Diger kalanlarda Insallah bir an önce gelirler” diye konustu.



“Romanya Sinir Kapisi’nda yogunluk vardi”

Mikolayiv’den Odessa’ya geçtiklerini söyleyen Mesut Özkes, “Bizi önce bir otobüsle Romanya sinir kapisina gönderdiler. Orada sikintilar vardi, kar yagiyordu yogun bir izdiham vardi. Çoluk çocuk sefil bir haldeydi. Vapur açikti. Normalde kamyon ve tir nakli yapan bir vapurdu onlarin arasindan geçmek zorunda kaldik. Bu sekilde geçtik. Romanya’dan sonra bizi otobüsle Bulgaristan’a getirdiler. Ukrayna askerleri çok ilgilenmiyor. Orada isinacagimiz bir yer yoktu kar vardi saatlerce sogugun altinda bekledik. En çok sikintili yer orasiydi. Insanlar sogukta çok üsüdü ve dondu. Ilk otobüs Kapikule sinir kapisindan giris yapti. Biz ikinci otobüstük. Üçüncü otobüs de yola çikacakti, ne zaman çikti bilmiyorum” dedi.

Kaynak: İHA