Tarimsal Biyoteknoloji Laboratuvarlari Yeniden Tasarlandi

Ar-Ge ve bilimsel faaliyetlerin toplumsal katkiya dönüsebilmesini saglamak amaciyla bünyesinde bulundurdugu birçok uygulama ve arastirma merkezi ile bilime ve insanliga fayda saglamaya önem veren Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi modeline uygun laboratuvarlariyla topluma hizmet noktasinda önemli görevler üstleniyor.

Tarimsal Biyoteknoloji Laboratuvarlari Yeniden Tasarlandi
Bu kapsamda Cumhurbaskanligi Varlik Sistemini temel felsefe alarak olusturulan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarimsal Biyoteknoloji Laboratuvarlari, bu alanda pilot laboratuvar olarak tasarlandi.

Arastirma Üniversitesinin bir parçasi olan Tarimsal Biyoteknoloji Laboratuvarlari Koordinatörlügü ulusal ve uluslararasi standartlara uygun arastirma ve ölçümleri gerçeklestirmek üzere yapilandirilan, yine ulusal ve uluslararasi arastirmacilarin kullanabilecekleri modern test ve analiz cihazlarinin yer aldigi bir bilimsel arastirma merkezi olarak öne çikiyor.

Genom Analizi, Bitkisel Biyoteknoloji, Hayvansal Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji ile Hücre ve Doku Kültürü laboratuvarlari olmak üzere 6 farkli alt laboratuvari bulunan birim, Tarimsal Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji alaninda ileri düzeyde çalismalarin yapilmasina imkân taniyor.

“Tarimsal Biyoteknoloji Laboratuvarlari Tüm Arastirmacilarin Hizmetindedir” sloganiyla yola çikan koordinatörlük, ulusal ve uluslararasi arastirmalara yönelik projelerde kullanilabilecek bir model olusturarak, yeniden tasarlanacak olan farkli laboratuvarlara örnek teskil edecek. Rektörlüge bagli bir merkez olarak yapilandirilan ve çalismalarini sürdüren birimde akreditasyon çalismalari ise devam ediyor.

Rektör Çomakli: “Çalismalarimizda Bölgesel Kalkinmayi Esas Aliyoruz”

Ziraat Fakültesinin; bölgesel kalkinmayi esas alarak, bölgenin kalkinmasina ve refah seviyesinin yükselmesine öncülük eden, bilimsel arastirma yaparak üniversite-sanayii is birligi ile girisimci, yenilikçi gayelere yönelen, degisim dönüsüm ve gelisimle ilgili süreçleri yöneten ve bunlari uygulayan bir fakülteye sahip olduklarini belirten Rektör Çomakli: “Ileri teknolojiye dayali uygulamalar ve yenilikçi egitim faaliyetleri gerçeklestiren Ziraat Fakültemizin nitelikli akademik personeli, son teknolojiyle donatilan laboratuvarlari ve modern uygulama alanlariyla vatanina ve topragina deger veren bireyler yetistiriyoruz” dedi.

“Yeni Model Tüm Laboratuvarlarda Uygulanacak”

Bu dogrultuda yenilenen ve çehresi degisen Tarimsal Biyoteknoloji Laboratuvarlarinin Atatürk Üniversitesinin en eski fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesine yakisir bir degisime ugradigini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi sayesinde gerçeklesen bu degisimin üniversitenin tüm laboratuvarlarda uygulanacagini aktardi.

Arastirma Üniversitesi olma sorumlulugu ile yürütülen çalismalarin ülkemizin kalkinma hedeflerine uygun olarak gerçeklestirdigini ifade eden Rektör Çomakli, üniversitenin egitimin yaninda toplum ve bilime katkiyi kendine misyon edindigini vurgulayarak, tüm arastirmacilari çalismalarini sürdürmeleri için Atatürk Üniversitesine davet etti.
Kaynak: İHA