Keskin, 200 Milyonluk Yatirim Yapilacak

DÜZCE –AK Parti Düzce il Baskani Mustafa Keskin, egitimde 200 milyon degerinde yatirimi hayata geçireceklerini söyledi.

Keskin, 200 Milyonluk Yatirim Yapilacak
Mustafa Keskin, Düzce’ye 200 milyonluk egitim yatirimi kazandirildigini belirterek “Mili Egitim alaninda Düzce’de özellikle depremden sonra prefabrik okullarda uzun yillar egitim verildikten sonra bir çalisma baslatildi. Hamdolsun geldigimiz noktada yukarilara tirmanmaya basladik. Bu durumdan gayet memnunuz. Türkiye’de dereceye giren ögrencilerimizden tutunda diger illere kiyasla mesleki egitimin yeterliliginde de ilimizde bir yükselis var. Merkez ilçemizde 10 derslikten olusan 8 tane bagimsiz anaokulu yapiyor, bunlardan bir tanesini Bogaziçi beldemize kazandiriyoruz. Diger anaokullarini ise özellikle ihtiyaç duyulan yerlerde hayata geçirecegiz. Ayrica 2 tane bagimsiz özel egitim anaokulu yapacagiz. Körpesler Mahallesi’nde bir güzel sanatlar lisesi yapacagiz. Mevcut Güzel Sanatlar Lisesi’nin binasini da Saglik Meslek Lisesi’ne dönüstürerek müstakil bir binaya kavusturmus olacagiz. Burada bir yatirimla iki isi birden yapmis olacagiz. Diger taraftan Mehmet Akif Inan Hafiz Imam Hatip Ortaokulu’na 12 derslikli ilave yapacagiz. Metek ve Koçyazi mevkiinde 24 derslikli bir ilkokul, 24 derslikli bir ortaokul yapacagiz. Bahçesehir bölgesinde Yesiltepe denilen mevkii de Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve uygulama oteli yapacagiz. Düzce Merkez’de 2 tane Bilim Sanat Merkezi ve 1 tam donanimli teleskop yatirimini kazandiriyoruz. Teskilat olarak Bilim, Sanat Merkezi’ne gittigimizde oradaki yavrularimiz bizden talep etmisti dolayisiyla oradaki okulumuza 500 bin lira degerinde teleskopu getirmis olacagiz. Akçakoca ilçemizde 20 derslikli Barbaros Anadolu Lisesi’nin yeni binasini yapiyoruz. 24 derslikli Meslek Lisesi ve Mesleki Egitim Merkezi’nin yeni binasi yapiyoruz. Akçakoca ilçemize yine 1 anaokulunu kazandiriyoruz. Akçakoca’da yine Ögretmen Evi’nin uygulama oteline devri ve yenilenmesi sözünü aldik. Ayrica Akçakoca ilçemize 1 Bilim, Sanat Merkezi kazandiriyoruz. Buradaki çocuklarimiz insallah, Bilim ve Sanat alaninda daha iyi bir imkana kavusarak daha üst seviyelere gelecegine inaniyoruz. Çilimli ilçemize bagli Dikmeli Köyü’nde 8 derslikli ilkokul ve ortaokul barindiran bir binayi kazandiriyoruz. Çilimli ilçemizin özellikle giris bölgesinde diger 4 ilçeyi de kapsayacak bir özel egitim kampüsü yapiyoruz. Özel egitime ihtiyaci olan çocuklarimiza, burada anaokulundan baslayarak 1-2 ve 3. kademe özel egitim uygulama okulu ile birlikte daha rahat bir egitim olanagi sagliyoruz. Ayriyeten 1 anaokulunu da Çilimli’ye getirmis olacagiz.

Cumayeri ilçemize 2 tane anaokulu yapiyoruz. Gümüsova, Gölyaka ve Yigilca ilçelerimize de 1’er tane anaokulu kazandiriyoruz. Kaynasli ilçemize 1 anaokulu ile Üçköprü ilk ve ortaokuluna 4 ek derslik yapiyoruz. Il genelinde 20 ilkokul/ortaokula 15+1 bilgisayar laboratuvari açiyoruz. Tüm bu yatirimlar Düzce’mize hayirli olsun. Kisa zamanda ödenekleri çikacak, projelendirilmesinin ardindan ihalesi yapilarak 200 milyon degerinde yatirimi hayata geçirmis olacagiz” dedi.

Toplantiya AK Parti Il Baskani Mustafa Keskin, Tanitim ve Medya Baskani Mine Met, Kadin Kollari Baskani Gönül Asuk ve Gençlik Kollari Baskani Oguzhan Küçük katildi.

Kaynak: İHA