Çekmeköy'deki Tatbikat Gerçegini Aratmadi

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 1-7 Mart Deprem Haftasi kapsaminda yaptigi gerçegini aratmayan tatbikatlarla binlerce vatandasi bilgilendirdi. Çekmeköy’de düzenlenen tatbikatta, enkaz kaldirma çalismalari, yangin söndürme, arama kurtarma köpegi ile arama çalismalari, deprem çantasi hazirlama ve teçhizat tanima egitimleri verildi.

Çekmeköy'deki Tatbikat Gerçegini Aratmadi


Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibi ÇEKUT’un 1-7 Mart Deprem Haftasi kapsaminda yaptigi etkinlikte sivil savunma, deprem ve deprem durumlarinda yapilmasi gerekenlerin önemine degindi.  Ülkenin deprem kusaginda yer almasi sebebiyle depreme hazirlikli olmanin ve Ukrayna-Rusya savasinda sivil savunmanin ne denli önemli oldugunu gözler önüne serildigini söyleyen  ÇEKUT personeli,  "Bilinçli bir toplum yetistirmek için var gücümüzle çalisiyoruz" dedi .

Alaninda uzman personelle; yangin söndürme tatbikati, ilk yardim, enkaz altinda arama kurtarma çalismalari , arama kurtarma ekipmanlarinin tanitilmasi, deprem çantasi hazirlanmasi, hurda araç içinden kurtarma faaliyetleri, su alti arama kurtarma ekipmanlarinin tanitilmasi, olagan üstü durumlarda telsiz kullanimi ve arama kurtarma köpegi ile enkaz altinda yarali/canli  kurtarmanin anlatildigi programa; vatandaslar, ilçedeki okullardan ögrenciler  ve sivil toplum kuruluslari katildi.



Çekmeköy Belediyesinde kurulan tanitim ve tatbikat alani 6 Mart Pazar gününe kadar vatandaslari agirlayacak

Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, “1-7 Mart tarihi Deprem Haftasi olmasi münasebetiyle kendi ekibimiz ÇEKUT,  IHH, Kizilay ve AFAD gibi arama kurtarma kuruluslarimizla sahadayiz. Bu kurumlarimizla beraber Çekmeköy’de bulunan bütün devlet okullarimizin ve özel okullarimizin ögrencileri ve gelmek isteyen bütün vatandaslarimiza depremle alakali riskleri, analizleri anlatarak, olmasi halinde ne yapmalari gerektigini burada göstererek ögretiyoruz. Belediye olarak böyle bir çalisma yaptik ve yogun da bir ilgi var,” dedi.



Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Koordinatörü Musa Semih Kiliç, “1-7 Mart Deprem Haftasi olmasi sebebiyle Çekmeköy Belediyesi ÇEKUT

Arama Kurtarma Ekibi olarak belediyemizin bahçesinde böyle bir alan tasarladik. Alanimiz içerisinde afet farkindalik egitimlerinin verilmesi, arama kurtarma ekipmanlarinin tanitilmasi, su alti arama kurtarma ekibinin yaptigi çalismalar ve afet aninda afet öncesinde ve afet sonrasinda yapilacaklari ögretmek üzere ilçemizde yer alan okullardan ortaokul ve lise ögrencilerinin tamamini alanimiza bir hafta boyunca getirerek afet farkindalik seviyelerini çalisiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA