Beyoglu'nda Ukraynalilar Rusya'yi Bir Kez Daha Protesto Etti

Ülkelerindeki savasi ve Rusya’yi protesto etmek isteyen Ukraynalilar bir kez daha Beyoglu’nda toplandi. Ukrayna’dan iki gün önce döndüklerini söyleyen bir kadin, “Türk Konsoloslugu bizi otobüslerle buraya getirdi” dedi.

Beyoglu'nda Ukraynalilar Rusya'yi Bir Kez Daha Protesto Etti


Istanbul’da yasayan Ukraynalilar Beyoglu Tepebasi’nda bir kez daha toplanarak Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilarini protesto etti. Yaklasik 100 kisilik grup savas karsiti sloganlar atip, üzerinde “Savasa hayir, NATO havayi kapat, Ukrayna’da savas dursun” yazili dövizler tasidi. Bazi eylemcilerin Ukrayna ulusal marsinin okundugu esnada gözyaslarina hakim olamadigi görüldü.



“Türk Konsoloslugu bizi otobüslerle buraya getirdi”

Türk Konsoloslugunun yardimiyla iki gün önce Türkiye’ye getirildiklerini söyleyen Katherina Dogan, “Biz Odessa sehrinde, esim ve 3 çocugumuzla yasiyorduk. Biz iki gün önce zorla Istanbul’a döndük. Bize Türk Konsoloslugu otobüslerle Romanya ve Bulgaristan üzerinden buraya getirdi. Yol iki gün sürdü ve kendimizi buraya attik. Hiç degilse çocuklar güvende ama onlarin okul arkadaslarinin hepsi çok kötü durumda. Biz mesajlar aliyoruz, hepsi bir bodruma iniyor. Lütfen bu savas çok erken bitsin. Biz eve dönmek istiyoruz” dedi.



“Bakkala giderken bomba atildi ve çocuk öldü”

Savasin bir an önce bitmesini istedigini söyleyen Tatyana Reipcinkokeser, “Üzgünüz, sanki dünya bitti bizim için. O kadar aci ki, size anlatamam. Bir arkadasimin çocugu öldü. Çocuk bakkala giderken bomba atildi ve çocuk öldü. Çocuk 17 yasindaydi. Savas bitsin istiyoruz. Ruslar bizden ne istiyor? Onlarin o kadar topragi var, bizim ise bu kadar. Daha ne istiyorlar bizden? Birakin bizi. Baska bir sey istemiyoruz. Çocuklar, insanlar ölmesin istiyoruz” diye konustu.



Buradaki eylemin sona ermesinin ardindan, protestocular Rusya Konsoloslugu önüne gitti. Eylemlerin savas sona erene kadar devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA