Alanya'da Kadinlar Günü Etkinlikleri

Alanya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü bu yil da kapsamli bir programla kutlayacak.

Alanya'da Kadinlar Günü Etkinlikleri


Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü koordinasyonunda tarihi Kizilkule’de düzenlenecek sergi, Kulenin giris katinda açilacak. “Kadinin Ayak Izi” baslikli sergide, kulenin her bir gözünde baska bir konu ele alinacak. Kadin temasi islenmis pullar, kadin figürlü paralar, Hayri Sen - Pul Koleksiyonu, Çini-Seramik yapimi, Keçe Çiçekler ve Selçuklu, Keçe Pazirik Kurgani, Kilim Sergisi ve Ipek Sergisi ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Kadinin Ayak Izi, farkli sanat dallarinda çalisan kadinlarin, yer yüzünde biraktigi miraslardan olusan ürünlerin, tarihi atmosferde görücüye çikarildigi özel bir sergi. 6 ana baslik altinda toplanan sergide, eski çaglardan Sanayi Devrimine, sanayi devriminden günümüze kadar tarihin her döneminde dogaya, denize, tasa, topraga, rüzgara ayak izini birakan Anadolu ve dünya kadininin toplumdaki statüsüne dikkat çekiliyor.

“Alanya’da bulusan dünya kadinlari hayat bayram olsa sarkisini söyleyecek”

Düzenlenen programa Alanya’da yasayan dünya kadinlari da dahil edildi. Kizilkule yanindaki tarihi sarniçta yerlesik yabancilar için bir sergi düzenleyen Alanya Belediyesi, “Dünya Kadinlari Resim Sergi” adi altinda tüm dünya kadinlarini 8 Mart’ta bulusturacak. Sergiye 15 sanatçi katilacak. Ayrica etkinlige farkli ülkelerden yöresel kiyafetleri ile katilan kadinlar ülke bayraklari ile sahneye çikarak orkestra esliginde “Hayat Bayram Olsa” sarkisini söyleyecekler.

“Istanbul Girls Orchestra’sindan konser”

Türkiye’de ilk defa 9 kadin müzisyenin bir araya gelerek olusturdugu Istanbul Girls Orchestra’si da 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde Kizilkule yanindaki alanda sahne alacak. Saat 15.30’da baslayacak konser ücretsiz olacak. Iki vokalist, yedi enstrümanistin olusturdugu Istanbul Girls Orchestra grubu, begenilen sarkilarini müzikseverlerle bulusturacak. Tamami kadin müzisyenlerden olusan grup, yerli ve yabanci sarkilari kanun, darbuka, klarnet, keman gibi sazlarla alaturka tarzinda dünya kadinlari için seslendirecek.

“Baskan Yücel’den davet”

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kapsaminda düzenlenecek programa yerli yabanci Alanya’da yasayan herkesi davet etti. Pandemi sürecinde 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü ilk kez bu kadar kapsamli kutladiklarini belirten Alanya Belediyesi Baskani Adem Murat Yücel, “Sergilerimiz, konser, dünya kadinlarinin bulusma etkinligi basta olmak üzere bir dizi nezih programla bu farkindalik gününü hep birlikte kutlayacagiz. Sergilerimiz, hayatin her alanina dokunmus, yasadigi tarihe iz birakmis, Anadolu ve dünya kadininin sosyal yasamdaki rolünü hatirlatiyor. Programimizin tamami ücretsizdir; tüm vatandaslarimizi davet ediyorum. Bu özel günü hep birlikte kutlayalim” dedi.

Kaynak: İHA