Robot Takimi 'Safrantech' First Bosphorus Regional Turnuvasina Katildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takimi " Istanbul’da düzenlenen First Bosphorus Regional turnuvasina katildi.

Robot Takimi 'Safrantech' First Bosphorus Regional Turnuvasina Katildi
Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Isviçre, Kazakistan, Ukrayna ve Türkiye’den 47 takimin yer aldigi yarisma 18-20 Mart tarihleri arasinda Istanbul’da düzenleniyor. dünyanin en prestijli robot yarismasina katilan ve büyük bir deneyim yasayan Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilisim Teknolojileri ve Makine Teknolojileri alani ögrencileri ilçeyi, ili ve ülkelerini basariyla temsil ederek büyük bir gurur yasatiyorlar.

Konuyla ilgili açiklama yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs "Bu tür yarisma ve organizasyonlara okullarimizin, ögretmen ve gençlerimizin katilimlarini tesvik ediyor ve önemsiyoruz. Son birkaç yil içerisinde imalat, saglik uygulamalari, otonom araçlar ve insansiz hava araçlari gibi alanlarda kullanilan robot teknolojilerinin yani sira sensörler, iletisim sistemleri, göstergeler ve temel bilgi islem sistemleri gibi alanlarda gelecekte verimlilik artisi ve rekabet avantaji giderek sirketlerin, insanlarla makinelerin bir arada çalisabildigi süreçler tasarlamasina bagli olacak. Insan ile siber fiziksel sistemlerin etkin isbirligi sonucunda ortaya çikacak meslek profillerinin temel özellikleri görevlerin çesitlenmesi, farkli disiplinlerden insanlari bir araya getiren ekipler kurulmasi, görev ve süreç planlamasi ile karar mekanizmalarinda çalisanlara özerklik taninmis olacak. Dünyadaki bu yeni gelismeler ve gelecek perspektifi göstermektedir ki bu tür organizasyonlar gençlerimizin ufkunu açmak, onlarin önüne yeni hedefler koymak ve ülkemizin kalkinmasi açisindan çok önemli. Bu yarismaya katilan ve büyük bir özgüvenle yarisan SafranTech Robot takimimizda yer alan idareci ögretmen ve ögrencilerimizi cani gönülden kutluyor, basarilar diliyorum" dedi
Kaynak: İHA