Zaferin 107. Yilinda Anlamli Gösteri

“Çanakkale Zaferi’nin 107. yilinda Tekirdag’da yapilan anlamli gösteri duygu dolu anlar yasatti.

Zaferin 107. Yilinda Anlamli Gösteri
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yildönümü sebebiyle çesitli etkinlikler düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programda ilk olarak Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Demirhan’in Çanakkale Savaslarinin tarihini anlattigi sunumu gerçeklesti.

Demirhan, Türk milletinin inancinin tüm dünyaya örnek oldugunu ifade ederek, “Avrupa’dan birçok gazeteci savasi izlemek için cepheye geliyor. Bunlardan biri Mösyö Valentin. Kumkale’ye çikiyor. Orada 3 çocuk görüyor. Çocuklarin üzerinde sadece çuvallar var. Soruyor babaniza ne oldu. Çocuklar babalarini öldügünü söylüyorlar. Annenize ne oldu diyor Annelerinin de öldügünü söylüyorlar. Size kim bakar diyor. Biraz sonra ileriden bir kapi gicirdayarak açiliyor. Yasli bir kadin haykiriyor. Gazanfer, Muzaffer, Mücahit. O zaman diyor ki Valentin bu milletin yenilmeyecegini anladim. Bu savas sonucunda bir millet beraber olunca dünyaya neler yapabilecegini göstermistir” ifadelerini kullandi

Ardindan 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yildönümü münasebetiyle Tekirdag Il Milli Egitim Müdürlügünce düzenlenen resim, siir ve mektup, kompozisyon ve afis yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri, Vali Aziz Yildirim, Garnizon Komutani Tuggeneral Sahin Yenilmez tarafindan verildi.

Tören, ödüllerin verilmesinin ardindan 57. Alay Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan “Her Insan Ayri Bir Destan” adli gösterisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA