ZBEÜ'den Laboratuvar Açiklamasi Açiklamasi 'Hukuki Ve Idari Süreç Devam Ediyor'

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kamuoyunda laboratuvarin kullanimina iliskin çikan haberlerle ilgili açiklamada bulundu. Açiklamada, mahkeme kararina iliskin hukuki süreç ve disiplin ihlalleri ile ilgili idari sürecin devam ettigi belirtildi.



Kamuoyunda üniversitedeki laboratuvar kavgasinin yargiya tasindigi yönündeki haberler üzerine açiklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlügü, konuya iliskin hukuki ve idari sürecin devam ettigini açikladi.

Yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"17.3.2022 tarihinde bazi basin ve yayin kuruluslarinda yer alan ’Üniversite laboratuvar kavgasi yargiya tasindi’ baslikli haber metni ile ilgili asagidaki açiklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. Üniversite laboratuvarinda bilimsel çalisma yapilmasi usulünü düzenleyen, üniversite ilgili mevzuatina, bilimsel arastirma ve yayin etik ilkelerine, akademik etik davranis ilkelerine ve laboratuvar kullanim talimatlarina aykiri davranis içinde bulunan, yeri degistirilen ve davacinin kullanimina açik olan laboratuvarda bir buçuk seneye yakin süredir hiçbir çalisma yapmayan davacilarin, Rektörlük Makaminin bilgisi disinda kamuoyunu yanlis yönlendiren tavir içinde olmalari üzüntü vericidir. Açtiklari dava, Idare Mahkemesince reddedilmis, Ankara Bölge Idare Mahkemesi de Idare Mahkemesinin ret kararini onamis ve kesin karar vererek temyiz yolunu kapatmistir. Ayrica, vekili araciligiyla beyanda bulunan davacilarin, atili hukuka aykiri fiilleri sebebiyle aldiklari disiplin cezalarinin iptali talepleri bir kisim eksiklikler sebebiyle Idare Mahkemesince kabul edilmistir; gerek mahkeme kararina iliskin hukuki süreç, gerekse 2547 sayili Kanunun disiplin ihlalleri ile ilgili idari süreci devam etmektedir."
Kaynak: İHA