Milletvekili Dülger'in 18 Mart Mesaji

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Dülger'in 18 Mart Mesaji
Milletvekili Dülger, 107. yil dönümü iftiharla kutlanilan Çanakkale Zaferi, büyük imkansizliklara ragmen Türk milletinin bagimsizligini, onurunu ve vatanini korumak ugruna yapabilecek fedakarliklari gözler önüne seren birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdigi sanli kahramanlik destani oldugunu belirtti.

Dülger, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kelimeleriyle ’Çanakkale bu günümüzü kurtaran, maziye kahramanligini ve büyüklügünü iade eden bu topraklari bize ebedi vatan yapan zaferin adidir.’ Çanakkale’de bir asir önce neler yasandigini bilmeyenlerin, verilen mücadeleyi anlamayanlarin, bugün vatanimiza yönelik tehditlere karsi durusumuzdaki azim ve kararliligi anlamalari da mümkün degildir. Kadim tarihimizin önemli dönüm noktalarindan biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtulus Savasi’mizin da habercisi olmus, Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeslik ve dayanisma, istiklal mücadelemiz için elzem olan ruhu ortaya çikarmistir. Çanakkale ruhu, milletimizin inanci, azmi ve kararliligiyla hiçbir engel tanimayacaginin, bagimsizligi ugruna birlik ve beraberlik içinde her sartta zafere ulasacaginin müjdecisidir. Aziz milletimiz, dünyaya ’Çanakkale geçilmez.’ dedirten atalarimizdan bizlere kalan mirastan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olacaktir. Serefle ve onurla yazdigimiz sanli tarihimize ilelebet sahip çikacak, kahramanlik ve fedakârlik timsali sehitlerimizden devraldigimiz mirasi, vatanina, birlik ve beraberligine sonsuza kadar sahip çikacak olan yeni nesillere emanet edecegiz. Çanakkale’de yatan Anadolu’nun her bir yanindan vatan müdafaasi için kosarak hakka yürüyen 253 bin sehidimiz, bizlere 107 yildan beri güç vermistir ve vermeye de devam edecektir. Sehitlerimize olan sükran borcumuzun ancak vatanimiza, bayragimiza ve milletimizi zafere tasiyan hasletlere her zaman sahip çikarak ödenebilecegini vurgulamak istiyorum. Bu düsüncelerle, Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yil dönümünde; bin yildir istiklalimiz ve istikbalimiz için vatanini canindan aziz bilen, bir gül bahçesine düser gibi topraga düsen, bayragimizi dalgalandirabilmemiz, ezanimizi semalarimizda yankilanmasi için hayatlarini feda eden tüm sehitlerimizi saygi ve rahmetle yâd ederken, gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum. Ruhlari sad mekânlari cennet olsun” ifadelerine ver verdi.
Kaynak: İHA