Jandarmanin Düzenledigi Operasyonda 55 Bin Litre Kaçak Akaryakit Ele Geçirildi

Istanbul Il Jandarma Komutanligi tarafindan düzenlenen operasyonda, elde ettikleri binlerce litre kaçak akaryakiti açikta bulunan gemilerden küçük teknelere yükleyerek piyasaya süren 2 kisi suçüstü yakalandi. Sahislarin, dagitim yaptiklari gemi söküm sahasinda yapilan aramalarda; toplam 55 bin litre kaçak akaryakit ele geçirildi.

Jandarmanin Düzenledigi Operasyonda 55 Bin Litre Kaçak Akaryakit Ele Geçirildi
Istanbul Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri; E.K. ve S.B. isimli sahislarin Istanbul genelinde bulunan tir parklarina tanker vasitasiyla kaçak akaryakit getirerek piyasaya sürdügü bilgisini aldi. Yapilan istihbari çalismalar ve fiziki takip neticesinde; tir parklarina kaçak akaryakiti tasiyan tankerlerin, Kartal’da bulunan bir gemi söküm sahasina sik sik giris çikis yaptigi belirlendi.

Gemilerden teknelere, teknelerden tankerlere

Arastirmalarini bu bölgede yogunlastiran jandarma ekipleri; kaçak akaryakitin açikta bulunan gemilerden küçük teknelere aktarildigini, gemi söküm sahasina gelen teknelerden de tankerlere yüklenerek piyasaya sürüldügünü tespit etti.

Toplam 55 bin litre kaçak akaryakit ele geçirildi

Operasyon için dügmeye basan jandarma ekipleri; gemilerde depoladiklari kaçak akaryakiti, pompa ve borular vasitasiyla tanker ve plastik tanklara yükleyen E.K. ve S.B.’yi suçüstü yakaladi. Gemi söküm sahasinda yapilan aramalarda; 30 bin litre kaçak motorin ile 25 bin litre fuel-oil olmak üzere toplam 55 bin litre kaçak akaryakit ele geçirildi.

Yakalanan 2 süpheli sahis, 5607 sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanununa Muhalefet suçu kapsaminda adli makamlara sevk edilirken, olayla baglantisi oldugu degerlendirilen sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalarin sürdürüldügü ögrenildi.
Kaynak: İHA