E Ticaret Sirketleri ASSIM'de Bulustu

Muratpasa Belediyesi’nin sivil toplum, inovasyon ve teknoloji merkezi ASSIM, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlariyla girisimcilere yönelik e-ticaret semineri gerçeklesti.

E Ticaret Sirketleri ASSIM'de Bulustu
Muratpasa Belediyesi’nin Doguyaka Mahallesi’nde bulunan yenilik, bulus ve girisim destekleme merkezi ASSIM’de, Iksirsorft is birliginde “E-Ticaret ve E- Ihracat” semineri düzenlendi.

Türkiye’nin e-ticaret sirketlerinin katildigi etkinlikte, Türkiye’de ve dünyada e-ticaretin bugünü, gelecegi, e-ticarette deger olusturmanin yollari, e-ticarette yeni dönemin ajandasi konusuldu.

Seminer programina 157 girisimci katilirken sirket kurucusu Yavuz Alpaslan, ASSIM’in Türkiye’nin lider pazar yerlerini bir araya toplayarak, girisimcilerin is ortaklari saglamalarina aracilik ettiklerini ifade etti.

Bir E ticaret sitesinin egitim müdürü Nejla Dinç ise yeni uygulamalari ‘gittigidiyor express’ ile ertesi gün teslimat garantisi, uygun fiyatlarla ürün gönderimi hakkinda bilgi verdi.

Bir e ticaret sitesinden Özgür Aslan ise kadin kooperatifleri gibi sosyal girisimleri desteklemek için yüzde 75 süresiz komisyon indirimleri, süresiz ücretsiz kargo, 500 ürüne kadar ücretsiz fotograf çekim destegi, 30 bin lira degerinde ücretsiz banner reklam destegi gibi destekler sagladiklarini söyledi.

Baska bir e ticaret sitesi ise yerel partneri majorel’den Erdi Danisman tüm dünyaya satis yapmanin düsünüldügünün aksine zor olmadigi söyledi.

Danisman, bu nedenle son yillarda e-ticaret yapan firmalarin uluslararasi pazarlara açilma oranlarinin arttigini ifade etti.

E-ticaret sirketlerinin ASSIM’de bulusmasi yogun talep üzerine bu hafta sonu da devam edecek. Ikinci seminerde e-ticarete yeni baslayacaklar ve girisimlerini gelistirmek isteyenler için dogru satis, lojistik, ürün seçimi ve tedarik konularinda egitim verilecek.
Kaynak: İHA