Van ISGEM Irak Pazarina Yöneldi

Van Is Gelistirme Merkezi (ISGEM) Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Gedik, Irak’ta büyük ve yeni bir pazarin oldugunu ifade ederek, “Irak’taki o pazardan girisimcilerimizin faydalanmasini istiyoruz” dedi.

Van ISGEM Irak Pazarina Yöneldi
2005 yilinda kurulan Van ISGEM, son yillarda yatirimcilarin cazibe merkezi haline geldi. Konuyla ilgili açiklamada bulunan Van ISGEM Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Gedik, ISGEM’de artik yenilikçi, inovatif, teknolojik ve ihracat odakli üretimlere yer vermeye basladiklarini ifade ederek, “Bunun da sonuçlarini almaya basladik. Ihracat yapabilecek firma sayilarinda ciddi artislar oldu. Su anda 56 tane yenilikçi girisimcimiz üretimlerine devam ediyor” dedi.

Türkiye ve dünyada yasanan pandemi nedeniyle iç pazardaki daralmayi, firmalari ihracata yönelterek asmaya çalistiklarini belirten Gedik, bir dizi çalismalara basladiklarini söyledi.

Bu çerçevede Iran ve Irak ile çalismalara basladiklarinin altini çizen Gedik, “ISGEM olarak geçen hafta Irak’ta düzenlenen uluslararasi bir fuara katildik. Katildigimiz fuarda edindigimiz izlenim, Irak büyük ve yeni bir pazar ve ciddi anlamda üretimlerin çok fazla olmadigi bir ülke. Bu nedenle oradaki o pazardan girisimcilerimizin faydalanmalarini istiyoruz. Bu kapsamda gidip orada bir ön çalisma yaptik. Oradaki bazi yetkili kuruluslarla ve büyük is adamlariyla bir araya geldik. Onlarla bir takim isbirligi protokolleri imzaladik. Kisa sürede sadece Van degil, Türkiye genelindeki tüm ISGEM’lerde üretimleri olan ve ihracat potansiyeli olan girisimcilerimizin ürünlerini Irak pazarina sunmayi planliyoruz. Bu hem girisimcilerimiz adina bir çikis kapisi olacak hem de ülkemiz adina ciddi anlamda ihracatin artisina katki sunacaktir. Böyle bir çalisma için yola çiktik. Insallah sonunda hayirli olacaktir. Fakat büyük bir pazar ve o pazarda yer almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Iraklilarin Türkiye’yi çok sevdigini de sözlerine ekleyen Gedik, “Iraklilar Türkiye’yi çok seviyorlar ve Türkiye ile is yapmak istiyorlar. Türk mallarina da güven var. O yüzden bu da ciddi bir talep olusturuyor. Bunu iyi degerlendirmemiz lazim. Irak’ta, Iran’da kardes ülkeler. Oralarla akrabaliklarimiz var, dostlugumuz var, ortak kültürümüz var. Bunu da ticarete dönüstürmemiz gerekir diye düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA