Üniversite Ögrencileri Için Protokol Imzalandi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi ve Milas Meslek Yüksekokulu Müdürlügü ile Milas Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda çesitli alanlarda açilacak kurslara iliskin is birligi protokolü imzalandi.

Üniversite Ögrencileri Için Protokol Imzalandi


Milas Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Toplanti Salonu’nda gerçeklesen imza törenine, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektör Yardimcisi - Milas Veterinerlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Artay Yagci, Milas Ilçe Milli Egitim Müdürü Isa Bal, kurumlarin çalisanlari katildi.



Milas’ta ögrenim gören üniversite ögrencilerine yönelik olarak bireylerin talep ve ihtiyaçlarina uygun bireylerin yetistirilmesi, niteliklerinin arttirilmasi ve ihtiyaçlara yönelik olarak kurslar düzenlenmesi, konularinda egitilmelerini saglamak amaciyla hazirlanan protokol kapsaminda kurslar açilacak, seminer egitimleri düzenlenecek, egitimler verilecek.

Mugla’nin aricilik sektöründe önemli bir yere sahip olmasi nedeniyle kurslarin ilki aricilik kursu ile baslayacak.

Isbirligi protokolü imza töreninde konusan Milas Ilçe Milli Egitim Müdürü Bal, “Egitim-ögretim gören ögrencilerimize basta aricilik kursu verilecek. Daha sonra ise talep ettikleri kursun açilmasi için çalisma baslatilacak. Ögrencilerimizin sosyal yönlerini gelistirmek amaciyla bu isbirligi protokolünü imzaliyoruz” derken, Dekan Yagci ise, “Biz de bölgemize dokunacak projelere ve çalismalara imza atmaya çalisiyoruz. MSKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in destekleriyle burada bir aricilik ve ipek böcekçiligi merkezi ve aricilik toplulugu kurduk. Ögrencilerimiz, fakültemizde uygulamali olarak egitimlerini sürdürüyorlar. Bunun yaninda süt inekçiligi ve balikçilik konusunda çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.



Yapilan konusmalarin ardindan taraflar hazirlanan protokolü imzaladi.
Kaynak: İHA