TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik Açiklamasi 'Saglikli Ve Güvenli Gidaya Erismenin Tek Yolu Üretimden Geçmektedir'

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, “Her seyden vazgeçebilirsiniz ama gidadan asla vazgeçme gibi bir lüksünüz yok. Saglikli ve güvenli gidaya erismenin tek yolu üretimden geçmektedir. Üretimin asli unsurlari da çiftçilerdir, üreticilerdir, yetistiricilerdir” dedi.

TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik Açiklamasi 'Saglikli Ve Güvenli Gidaya Erismenin Tek Yolu Üretimden Geçmektedir'
TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik, 15 Mart Dünya Tüketici Haklari Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Çelik yayimladigi mesajda Birlesmis Milletlerin 1985 yilinda aldigi bir karar ile 15 Mart’i Dünya Tüketici Haklari Günü ilan ederek resmilestirdigini ancak Türkiye’de Dünya Tüketiciler Günü adiyla kutlandigini belirterek tüm vatandaslarin 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nü kutladi. Çelik 15 Mart dolayisiyla vatandaslara çagrida bulunarak israftan uzak ve daha bilinçli tüketim yapmaya davet etti.

“Saglikli ve güvenli gidaya erismenin tek yolu üretimden geçmektedir”

Gidanin önemine vurgu yapan Genel Baskan Çelik “Önce pandemi sonrasinda ise kuraklik ve tabi afetler gibi bir takim iklimsel olaylarin yaninda bir de Rusya-Ukrayna savasinin dünya ticaretine olan olumsuz etkileri, tarim ve dolayisiyla da gida üretiminin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha açik bir sekilde ortaya koydu. Dolayisiyla her seyden vazgeçebilirsiniz ama gidadan asla vazgeçme gibi bir lüksünüz yok. Saglikli ve güvenli gidaya erismenin tek yolu üretimden geçmektedir. Üretimin asli unsurlari da çiftçilerdir, üreticilerdir, yetistiricilerdir. Bu asil insanlar tüketicilerin velinimetidir. Sonuç olarak tüketebilmemiz için daha çok üretmemiz ve bir karis topragimizi bos birakmamamiz gerekir” ifadelerine yer verdi.

“Hem üreticinin hem de tüketicinin kazandigi bir ortamin tesis edilmesi temel arzumuzdur”

Açiklamasinda hem üreticinin hem de tüketicinin kazanacagi bir ortami arzu ettiklerinin altini çizen Çelik, “Son günlerde girdi maliyetlerinin asiri yükselmesi karsisinda üreticilerimiz ve yetistiricilerimiz zorlansa da bir sekilde üretime devam ediyor. Üreticilerimizin emeklerinin zayi olmamasi ve artan maliyetlere ragmen yaptigi isten para kazanmasi, diger taraftan da tüketicilerimizin uygun fiyatlardan saglikli gidaya erismeleri olmasi gereken durumdur. Yani hem üreticinin hem de tüketicinin kazandigi bir ortamin tesis edilmesi temel arzumuzdur. Üretici ve tüketici birbirlerini tamamlayan zincirin en önemli halkalaridir. Üretici olmazsa tüketici ne yapar? Ya da tüketici olmazsa üreticinin üretmesinin ne anlami kalir. Dolayisiyla üreticilerin, yetistiricilerin çok daha fazla desteklenerek üretime devam etmelerinin saglanmasi ülkemiz için oldugu kadar tüketiciler açisindan da hayati derecede önemlidir. Onun için bikmadan, usanmadan, yilmadan üretim üretim üretim diyoruz. Tüketicilerimiz de gönül rahatligiyla tüketsin istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Genel Baskan Çelik, gida fiyatlarindaki fahis artislarda en büyük pay sahibi olan firsatçi, stokçu ve aracilarin tüketicilerin en büyük düsmani olduklarini belirterek bunlarla amansiz bir sekilde mücadele edilmesi gerektigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA