Torbaci Diye Gözaltina Alindilar, Adli Kontrol Sartiyla Serbest Kaldilar

Adana’da polisin torbacilik yaptigini öne sürerek gözaltina aldigi 5 zanli, adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Torbaci Diye Gözaltina Alindilar, Adli Kontrol Sartiyla Serbest Kaldilar
Alinan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, sokaklarda uyusturucu sattigi öne sürülen 4 süpheliyi tespit etti. Harekete geçen ekipler, 11 Mart’ta ögle saatlerinde belirlenen 5 ayri adrese özel harekat polislerinin de destegiyle es zamanli baskin yapti. Ekipler, demir kapilarini koçbaslariyla kirarak girdikleri evlerde süphelileri gözaltina aldi.

Operasyonda Yilmaz K.’nin (40) Seyhan ilçesi, Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki 2 katli müstakil evine de baskin yapildi. Kapisi kirilan eve giren ekipler, narkotik köpek Barbara ile arama yapti. Torbacilarin, evin dam kismini tel örgülerle çevirdigi ve 2 pitbull cinsi köpekle korudugu görüldü.

Pitbullar, kontrol altina alindiktan sonra narkotik köpegi Barbara’nin tepki verdigi noktalarda yapilan detayli aramalarda 24,90 gram bonzai ele geçirildi. Evdeki süpheli Orhan Y., "Uyusturucular benim degil" diyerek agladi.

Operasyonda gözaltina alinan 4 süpheli, sorgu için emniyete götürüldü. Ayrica Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Büro Amirligi ekipleri, Yilmaz K.’nin oturdugu müstakil evin karsisindaki metruk binaya bagladigi 2 pitbull cinsi köpegine el koydu. Yilmaz K. ile Orhan Y., köpeklerin kendilerine ait olmadigini, sokakta bulduklarini ve mahalleliye zarar vermemesi için metruk binaya bagladiklarini öne sürdü.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Yilmaz K. ve Orhan Y. ile birlikte diger 3 süpheli de çikarildiklari mahkemece adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA