Sahin Açiklamasi 'Tüketici Hakem Heyetleri Kaymakamliklardan Alinip Ticaret Il Müdürlüklerine Verilmeli'

Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, tüketici hakem heyetlerinin daha islevsel ve sonuç odakli çalismasi için kaymakamliklardan alinip ticaret il müdürlükleri bünyesinde barindirilmasini istediklerini söyledi.

Sahin Açiklamasi 'Tüketici Hakem Heyetleri Kaymakamliklardan Alinip Ticaret Il Müdürlüklerine Verilmeli'


Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada, tüketicilerin gününü kutladi. "Konusulacak sorun bulamadigimiz 15 Mart’larda bulusmak istiyoruz" diyen Sahin, "Önceki 15 Mart’larda yaptigimiz açiklamalarda tüketicilerin en çok sikayet ettikleri konulari siralardik. Bankacilik, telekomünikasyon, elektronik ve beyaz esya servisleri, uzaktan satislar gibi Bu sene açik ara farkla herkesin yasadigi bir problemden bahsedecegiz. Hayat pahaliligi ve fahis fiyatlar. 2 senedir tüm dünya ile birlikte daha çok ilaç satmak isteyenlerin hastalik ve tedbirler konulu tuzaklarina düstük. Bundan sonraki süreçte daha çok silah satmak isteyenlerin savas tuzagina düsmeden bu ülkenin insanina geçim sikintisindan degil de, egitim sikintisindan, tatil rezervasyonlarinda nelere dikkat etmemiz gerektiginden, konut kredisindeki taksit sayisindan bahsetmek istiyoruz. Bizi yönetenlerden beklentimiz bu ortamin saglanmasi. Bizi zincir marketlerle karsi karsiya koymalarini degil, zincir marketlerin zam yapmak için bir bahane bulamadiklari ekonomik güven ve istikrar ortaminin saglanmasini bekliyoruz" dedi.

Sahin, "Tüketici hakem heyetlerinin daha islevsel ve sonuç odakli çalismasi için kaymakamliklardan alinip ticaret il müdürlükleri bünyesinde barindirilmasini bekliyoruz. Tüketici Kanunu’nda yapilacak degisiklik ya da eklemelerin yangindan mal kaçirilircasina degil de, bizlerle yani, tüketici örgütleri ile istisare içinde yapilmasini bekliyoruz. Yasanin idari yaptirim ayagi çalismiyor. Idari yaptirimlara özel bir önem verilmesini ve ilgili il müdürlüklerine talimat gönderilmesini bekliyoruz. Tüketici mahkemelerinden beklentimiz, yasanin ruhuna ve amacina aykiri uygulamalari, belirsizlikleri ortadan kaldiracak emsal kararlar almalari. Bazi kisi ya da kurumlarin görüs yazilarina göre degil de kanunun ruhuna göre karar vermelerini bekliyoruz. Son olarak da bu günün sahibi tüketicilerden beklentimizi de söyleyelim. Hak arama bilincini kaybetmeyip gelecek nesle hak aramanin bize kisilik kazandiracagini aktarmaliyiz. Bunun için tüketici örgütlerine üye olarak destek olmalilar. Üyelikten çesitli sebeplerle uzak duruyorlar ise en azindan sosyal medya platformlarindan bizi takip etsinler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA