Küçükçekmece'de Ücretsiz Psikoterapi Ve Danismanlik Hizmeti

Küçükçekmece Belediyesi Kadin Aile Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Aile Danismanlik ve Egitim Merkezi’ ile ‘Bagimlilikla Mücadele Danismanlik ve Rehabilitasyon Merkezi’ (BAYAMER) vatandaslara ücretsiz psikolojik danismanlik hizmeti veriyor.

Küçükçekmece'de Ücretsiz Psikoterapi Ve Danismanlik Hizmeti
Bilinçli birey, saglikli aile ve güçlü toplum üçlüsünü gelistirmek anlayisi ile çalismalarini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, Aile Danismanlik ve Egitim Merkezi ile BAYAMER birimleri araciligiyla son bir yilda 6 bin 754 danisanin psikoterapi ve danismanlik hizmeti almasini sagladi.

Her konuda danismanlik hizmeti veriliyor

Aile iliskilerinin saglam temellere dayandirilmasi, aile içi iletisim problemlerinin çözülmesi ve iliskilerin gelistirilmesi için çalisan Aile Danismanlik ve Egitim Merkezi’nde son bir yilda ve 7 bin 290 seans gerçeklestirildi.

Kisilerin saglikli bireyler olmalari ve günlük hayatta karsilastiklari sigara, alkol, uyusturucu madde ve teknoloji bagimliligi gibi tüm bagimliliklarla mücadele etmek ve saglikli bir hayata adim atmak için BAYAMER’e ise 527 danisan basvurdu.

Merkezlere basvuruda bulunan vatandaslara uzman psikologlar tarafindan durum degerlendirmesi yapiliyor ve kisiye uygun tedavi yöntemi belirlenip terapi sürecine geçiliyor. Ayrica gerekli görülmesi halinde danisanlarin, ücretsiz olarak uygun hastanelere yönlendirilip medikal tedavi imkânindan faydalanmalari da saglaniyor.

Tüm bunlara ek olarak danismanlik merkezlerinde, ögrencilere yönelik egitim, velilere yönelik egitim ve aile grup çalismalari da gerçeklestiriliyor. Merkezler, hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasinda vatandaslara hizmet veriyor.

Küçükçekmece Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdigi Psikolojik Danismanlik Hizmetlerine basvurmak isteyen vatandaslar 444 4 360 numarali telefondan detayli bilgi alabilirler.
Kaynak: İHA