ESOGÜ Dis Hekimligi Fakültesi'nde 2 Ayda Bin 700 Cerrahi Operasyon Yapildi

Çevre illerden de yogun talep gören Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Agiz, Dis ve Çene Cerrahisi Bölümü’nde 2022 yilinin basindan bu yana bin 700 cerrahi operasyon gerçeklestirildi.

ESOGÜ Dis Hekimligi Fakültesi'nde 2 Ayda Bin 700 Cerrahi Operasyon Yapildi
Vatandaslarin sikça tercih ettigi ve basarili operasyonlarla göz önüne çikarak çevre illerden de yogun talep gören Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dis Hekimligi Fakültesi’nde cerrahi operasyonlar hiz kesmeden devam ediyor. Agiz, Dis ve Çene Cerrahisi Bölümü’ne 1 Ocak 2022 tarihinden bugüne kadar 5 bin 344 hasta basvuruda bulundu. Basvuruda bulunan bin 700 hastaya lokal ve genel anestezi altinda cerrahi operasyon basariyla gerçeklestirildi.

Klinikte gerçeklestirilen basarili operasyonlar, farkli merkezlerde tedavi olamayan birçok hasta için umut isigi olurken her geçen gün müracaat sayisi artis gösteriyor.

“Klinigimizde 2022’nin basindan bu yana bin 700 cerrahi operasyon gerçeklestirildi”

Fakültede gerçeklestirilen operasyonlar hakkinda konusan ESOGÜ Dis Hekimligi Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ömür Dereci, farkli illerden de hastalarin tedavi talebiyle kendilerine geldiklerini belirtti.

Hastanede 2 ay gibi bir sürede yapilan bin 700 cerrahi operasyonun içerigi hakkinda bilgi veren Dereci, su ifadeleri kullandi:

“2022 yilina giris yaptigimizdan beri 5 bin 344 hasta klinigimize basvurdu. Klinigimizde hastalarimiza lokal ve genel anestezi altinda bin 700 cerrahi operasyon gerçeklestirildi.

Bu cerrahi operasyonlarin içinde komplikasyonlu dis çekimi, gömülü dis operasyonlari, dental implant yerlestirme ve çene kemigi arttirma operasyonlari, çene kirigi tedavileri, çene asimetri operasyonlari, kemik kist tedavileri ve kemik tümör operasyonlari yer aliyor. ESOGÜ Çene Cerrahisi klinigimizde çene cerrahisi ile ilgili her türlü operasyonu gerçeklestirerek Eskisehir ve çevre illere sürekli hizmet veriyoruz. Sadece Eskisehir’den degil, çevredeki birçok ilden de hastalar tedavi olmak için klinigimize basvuruyor.”
Kaynak: İHA