4 Otomobil Çalan Zanli Tutuklandi

Adana’da 4 otomobilin içine girip bir süre uyuduktan sonra çalan, 8 otomobilden de hirsizlik yapan zanli polis tarafindan yakalanip tutuklandi.

4 Otomobil Çalan Zanli Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, otomobilleri çalinan 4 kisi ile otomobillerinden hirsizlik yapilan 8 kisinin sikayeti üzerine çalisma baslatti. Olaylarin yasandigi bölgelerdeki 200’e yakin güvenlik kamerasi görüntüsünü inceleyen ekipler, süphelinin kapisini açarak bindigi otomobillerde bir süre uyuyup, oturduktan sonra düz kontak yaparak çalistirip çaldigini belirledi. Ayrica süphelinin, çalistiramadigi araçlardan da teyp, hoparlör ve akü çaldigi saptandi. Hirsizlik anlari ise olaylarin yasandigi bölgelerdeki güvenlik kameralarina yansidi.

Ekiplerin yaptigi çalisma sonucu süphelinin, 2012 yilinda ‘yagma’ suçundan tutuklanip, 2019 yilinda cezaevinden çikan Yilmaz K. (35) oldugu tespit edildi. Adresi belirlenen Yilmaz K., Yüregir ilçesi Ulubatli Hasan Mahallesi’ndeki saklandigi eve düzenlenen operasyonla yakalandi. Emniyete götürülen Yilmaz K.’nin ifadesinde, “Üsüdügüm için otomobillere bindim. Bir süre oturduktan sonra da dayanamayip çaldim” dedigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Yilmaz K., çikarildigi mahkemece tutuklandi. Polis ekiplerince terk halinde bulunan otomobiller ise sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA