Tarsus'ta 'Teknoloji Ve Bilim Senligi'

Tarsus Belediyesince, ögrencilerin bilimsel gelismelerle tanismasini saglamak, bilime olan ilgilerini arttirmak ve derslerinde ögrendiklerini uygulamalarina imkan vermek amaciyla STEM Merkezi’nde ’Teknoloji ve Bilim Senligi’ düzenlendi.

Tarsus'ta 'Teknoloji Ve Bilim Senligi'
8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftasi dolayisiyla düzenlenen ve iki gün süren senlik kapsaminda çocuklar ’uzay gözlemevi’ ile gezegen ve yildizlari üç boyutlu izlerken, STEM Merkezi bünyesinde bulunan deney malzemelerini, 3D tasarim ve artirilmis gerçeklik uygulamalarini deneyimledi. Egitici ve ögretici atölyelerle bulusan bilim ve teknoloji meraklisi yüzlerce çocuk, senlik kapsaminda eglenerek ögrendi.

"Bilim ve teknolojinin yayginlasmasi için çaba gösteriyoruz"

Dünyanin hizla degistigi bu çagda ilerlemenin en etkili yolunun bilim ve teknoloji oldugunu söyleyen Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, "Bu senlikle bilimin ve teknolojinin çocuklarda yayginlastirilmasi, bilim ve teknoloji ile çocuklar arasindaki etkilesimin atölyelerimiz yoluyla aktarilmasini hedefledik. Bu gibi senlikler ögrenmeye istekli, merak eden, arastirmaci, bilinçli bireylerin yetismesine katki saglayan ögrenme metotlarindan biridir. Bilim ve teknoloji atölyeleri, robotik kodlama atölyesi, mekatronik, akil oyunlari atölyesi ile bilime ve teknolojiye merakli olan çocuklarimiza çalisma alanlari olusturmaktayiz’’ dedi.

Kaynak: İHA