Ninesinin Vasiyeti Için Elinde Bastonuyla Çanakkale'ye Yürüyor

Izmir’in Menemen ilçesinde yasayan Erzurumlu insaat ustasi Kutbedin Aksak, Çanakkale’de sehit olan oglunu ziyaret etmek isteyen babaannesinin vasiyeti üzerine Çanakkale’ye gitmek üzere elinde bastonuyla yollara düstü.

Ninesinin Vasiyeti Için Elinde Bastonuyla Çanakkale'ye Yürüyor
Izmir’in Menemen ilçesinde yasayan 4 çocuk babasi Erzurumlu insaat ustasi Kutbedin Aksak, 1. Dünya Savasi’nda Çanakkale’de sehit olan oglu Hasan Aksak’in mezarini görmek için Erzurum’dan Çanakkale’ye gitmek isteyen babaannesine bunun mümkün olmadigini söyledi.

Bunun üzerine babaannesinin ‘Onlar savasa yürüyerek gitti. Biz de yürüyerek gideriz’ dedigini aktaran Aksak, babaannesinin vasiyeti üzerine amcasinin mezarini ziyaret etmek için bir sirt çantasi ve bastonuyla Izmir Menemen’den yollara düstü. Balikesir’in Burhaniye ilçesine ulasan 68 yasindaki Kutbedin Aksak, AK Parti Ilçe Baskani Namik Kemal Gedikoglu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ihsan Karagöz tarafindan karsilandi. Aksak, Kuvvayi-Milliye Aniti’ni ziyaret etti.

Çanakkale’de köprü açilisina da katilmak istedigini anlatan Aksak, ”Benim bir hedefim ninemin vasiyetini yerine getirmektir. Çanakkale’de sehit olan amcamin mezarinda bir Fatiha okuyabilmek. Benim düsünceme göre orada yatan herkes benim amcam, benim atamdir. Benim için sadece Hasan amcamin ruhuna Fatiha için degil, bütün sehitler için gidiyorum. Allah izin verirse 3 gün veya 4 günde Çanakkale’de olmayi düsünüyorum. Allah izin verirse oraya ulasinca hem kendi atalarimiza bir Fatiha okumak, o serefli günü kutlamak, o günün adina Türkiye’nin gururu olan bogaz köprüsü de yapildi. Onun açilisina Cumhurbaskanimiz da katiliyor. Umarim, o günün vesilesi ile firsat olursa Cumhurbaskanimizin elini sikmis ve elini öpmüs olurum” dedi.

AK Parti Ilçe Baskani Namik Kemal Gedikoglu ise, “18 Mart Çanakkale Sehitleri törenlerine yetismek üzere yola çikan Kutbedin Bey Burhaniye’ye ugradi. Kendisini karsiladik. Bu anlamli yürüyüsü için kendisini tebrik ettik. Misafir ettik. Bu anlamli ve önemli bir günde bu davranisi için kendisini kutluyorum. Insallah gençlerimize de sehitlerimizi unutmama adina iyi bir örnek olur” diye konustu.

Kaynak: İHA