Ev Satin Almak Istedi, Elinde Imzaladigi Bos Senetle Kaldi

Antalya’da 87 bin TL’ye anlastigini iddia ettigi 1+1 ev için verdigi pesinat sonrasi kalan 2 bin 600 TL için iki ayri bos senedi imzalayan Yasar Ince, karsisina 114 bin TL’lik borç gelince neye ugradigini sasirdi. Dolandirildigini düsünüp hiç giremedigi evini baska bir kisiye 82 bin liraya satan Ince, mahkemeye tasidigi olayda karsi tarafin serbest birakilmasiyla ikinci bir sok yasadigini söyledi. Ince, "Karsi taraf üç kisiydi, ben tek. Mahkemede dogrulari söylemediler, üç yanlis bir dogruyu götürdü" dedi.

Ev Satin Almak Istedi, Elinde Imzaladigi Bos Senetle Kaldi
Antalya’da yasayan turizm çalisani Yasar Ince (38), 2017 yilinda ev almaya karar verdi. Internetten ilanlara bakan Ince, iddiaya göre 1+1 odali 65 metrekarelik bir ev için 87 bin TL’ye karsi tarafla anlasti. Birlikte satis için tapuya gidildiginde Ince karsi tarafa 84 bin 400 lira elden nakit para verdi, kalan 2 bin 600 TL için ise iki ayri senet yapildi. Üzerinde herhangi bir tutar belirtilmeyen iki bos senedi de imzalayan Ince, yaklasik 1 hafta sonra kalan parayi yatirdi. Ince, karsi taraftan senedin birisini aldi, digerini ise alamadi. Bu sirada satin aldigi evde baska bir kisinin oturdugunu gören Ince, bir türlü evine giremedi. Evi satin aldigi kisinin hareket ve söylemlerinden süphelenen Ince, tapusunu aldigi ancak hiç oturamadigi evini 82 bin TL karsiliginda baska bir kisiye satti. Aradan geçen zaman sonra Ince, icradan gelen faizleriyle birlikte 114 bin borcu görünce neye ugradigini sasirdi. Solugu mahkemede alan Ince, 3 yil boyunca hukuk savasi verdi. Karsi taraf ise evin 140 bin TL karsiliginda anlasildigini, Ince’nin de 50 bin TL pesin verip, 90 bin TL’yi senet yaptirdigini ve bu tutari ödemedigini ileri sürdü. Görülen davalar sonucu evi satan kisiler serbest birakilirken, Ince’nin elinde ise imzasinin bulundugu bos senedi kaldi.

“Çok büyük bosluguma geldi”

Hukuk mücadelesini sürdürecegini belirten Yasar Ince, bir anlik dalginlikla 2 bin 600 TL’lik iki bos senede imza attigini söyledi.

Ince, “O zaman temmuz ayiydi, oruç tutuyordum ve çok büyük bosluguma geldi. Senetleri imzaladim ama herhangi bir rakam yazmadim. Bos senede imza atmis bulundum. Evin tapusunu imzalamadan önce tapu memurunun önünde parayi teslim ettim” dedi.



“Senedin birisini alabildim”

Satin aldigi evde baska bir kisinin oturdugunu ve bu yüzden evdeki kisiyle tartismalar yasadigini aktaran Ince, “Evin içerisindeki sahsi çikaracaklarini söylediler, 3 hafta geçti evin içindeki sahis çikmayacagini söyledi.

Kavgalar basladi.

1-2 ay geçti, ev sahibi yine çikmamakta israr edince karsi tarafin da konusmalari ve tavirlari süphelendirdi. 2 bin 600 lirayi daha sonra ödedim ama senedin birisini aldim, digerini vermediler, oyaladilar. Akabinde içerisindeki sahistan daha önce evi satin almislar ama onu da magdur etmisler” ifadelerini kullandi.

“Onlardan kurtulmak için evi sattim”

Süphelerinin artmasi üzerine evi satma karari aldigini belirten Ince, “Ben bunlardan kurtulmak için 82 bin liraya evi baskasina sattim. Borçlar falan vardi, onlar düsünce elime 60 bin lira geçti. Bos imzaladigim 2 bin 600 liralik senet, bana 90 bin TL icradan faizleriyle birlikte 114 bin TL olarak geri geldi. Maasimin 4’te 1’i icra için kesiliyor” dedi.



“Üç yalan bir dogruyu götürdü”

Ince, sahislarin serbest birakilmasina anlam veremedigini dile getirerek, sunlari söyledi:

“Hakime, savciya yanlis bilgi verdiler. Ben tek kisiyim, onlar üç kisi. Onlar üçü bir yalan söyleyince, üç yalan bir dogruyu götürdü. Onlar, ‘Satisi 140 bin TL’ye anlastik, bize 50 bin nakit verdi, 90 bin TL senet yaptik’ dedi.

Bu devirde 90 bin TL kim senet yapip ev verir. Hele benim gibi bir insana. Üzerimde hiçbir seyim, ödeme dayanagim yok. Buna ragmen onlar hakli görüldü beraat aldilar ve evrakta sahtecilikten farkli bir mahkemeye sevk ettiler. Itirazlarim hala devam ediyor. Adaletin tecelli etmesini istiyorum. Kötü durumdayim. Ailemden, esimden ayrilmak üzereyim.”
Kaynak: İHA