Çin'de Covid-19 Günlük Vaka Sayisi 2020'Den Beri En Yüksek Seviyede

Çin’de tespit edilen günlük Covid-19 vakalarinin sayisi, salginin basladigi 2020 yilinin ilk aylarindan bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Çin Ulusal Saglik Komisyonu, dün Çin anakarasinda 3 bin 122 yeni Covid-19 vakasi tespit edildigini açikladi.

Semptom gösteren hasta sayisi önceki güne göre 3 kattan fazla artarak bin 807’ye çikarken, semptom göstermeyen vakalarin sayisi ise bin 315 olarak kayda geçti. Yeni vakalarin görüldügü bölgeler arasinda basi ülkenin kuzeydogusundaki Jilin eyaleti çekerken, eyaletin merkezi Çangçun olmak üzere farkli kentlerde tüm sakinlere nükleik asit testi yapildigi belirtildi. Jilin eyaletinde, salginin son dalgasinda 3 bin 500’ün üzerinde vaka tespit edildi.

Omicron mutasyonu etkiliyor

Eyalet yetkilileri, vaka sayisinin artmasinin Omicron mutasyonunun hizla bulasmasindan kaynaklandigini açikladi.

Bunun yaninda, Ulusal Saglik Komisyonu Subat 2020’den bu yana görülen en yüksek vaka sayilarinin ardindan hizli antijen testlerinin kullanimina da onay verildigini belirtti.



Tedbirler artiriliyor

Çin’in finans merkezi Sanghay kentinde de yeni vakalar nedeniyle tedbirler sikilastirildi. Kent sakinlerinden gerekli olmadikça seyahat etmemeleri istenirken, seyahat edecek kisilere de son 48 saate ait nükleik asit testinin sonucunu gösterme sarti geldi. Çin’de salginla mücadele çalismalarinin koordinasyonunu yürüten Basbakan Yardimcisi Sun Chunlan, Omicron’un yayilmasina karsi ülkenin ‘dinamik sifir vaka stratejisi’nin ciddiyetle uygulanmasi çagrisi yapti. Sun, vakalarin daha erken tespit edilmesini saglamak için halkin hizli antijen testleri uygulamasinin önem tasidiginin da altini çizdi.
Kaynak: İHA