Yolda Kalan Sürücülerin Imdadina Mahallenin Gençleri Kostu

Denizli’de etkili olan kar yagisi sonrasi araçlari ile yolda kalan sürücülerin yardimina, mahallenin gençleri traktör ve isinmalari için ates yakara yetisti.

Yolda Kalan Sürücülerin Imdadina Mahallenin Gençleri Kostu


Denizli’de yüksek kesimlerde gün boyu etkili olan kar yagisi, beraberinde ise olumsuzluklar olusturdu. Antalya-Mugla Karayolunu bir süre trafige kapatan kar, bir çok sürücüyü ise yolda birakti. Zaman zaman trafik kazalarinin meydana geldigi yerlerde, ekipler müdahale ederek yolun kapanmamasina engel olmaya çalisti. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bagli Cankurtaran Mahallesinde bulunan gençler, yolda kalan sürücüleri yalniz birakmadi. Yol kenarinda ates yakarak vatandaslarin isinmasini saglayan gençler, traktör ile de bazi araçlari mahsur kaldigi yerden kurtardi. Bahar ayi olmasina ragmen kar nedeniyle ilk defa bu kadar yolda sürücü kaldigini belirten gençler, vatandaslardan da olumlu dönüs aldiklarini söyledi.



“Yolda kalanlar mutlu oluyor”

Ates sayesinde sürücülerin isindigi belirten Ergüden Akdogan, “Bu isi 1-2 yil önce gönüllü olarak basladik. Daha sonra yaptigimiz is sonucu bazilar para vermeye basladi.

Yolda kalanlara yardimimiz dokundu. Yolda kalan vatandaslarimiz isinmasi içinde ates yakarak böyle bir is yaptik. Tabi yolda kalanlarda yaptiklarimizdan dolayi mutlu oluyor. Bizler karsilikli hem muhabbet ediyoruz hem de yardimci oluyoruz. Bugün saat aksam 21.00’dan beri 10 kisiden fazla kisiyi kurtardik. Vatandaslar burada çikamadigi ve geçemedigi noktalardan araçla çekip kolayca gitmesini sagliyoruz. Sürücülere vermek istedigim bir mesaj var. Tedbirli olsunlar, kar zincirini ve lastigini taksinlar. Kar lastigi olmadan yola çikmasinlar” ifadelerini kullandi.

“Traktörle mahsur kalan aracimizi çekti”

Yolda mahsur kaldiktan sonra araçlarinin kurtarildigini ifade eden Mert Aci, “Asagi yol güzergahinda geliyordum. Önümde bir araç kaldi. Yolda kalmasaydi ben devam edecektim. Tabi önümdeki araçtan dolayi hizimi düsürdüm ve bir daha yokus yukari oldugu için hizlanamadim. Ben 5 saattir buradayim. Cankurtaran’da oturuyorum, ilerde bizim evimiz var. Oradaki evimde ailemi ziyarete geldim. Eve varamadim ve arkadaslar sag olsunlar traktörle bizi çekti. Ben geldigimde ates yakmislardi, bundan dolayi isinmaya geldim. Baktim arkadaslarda tanidik çikti. Hem muhabbet ediyoruz hem de yardimci oldular” dedi.

Kaynak: İHA