Tarihî Konak Kadin Girisimcilere Ev Sahipligi Yapacak

Sivas Il Özel Idaresi tarafindan restore edilen tarihî Gani Özdogan Konagi “Üreten Kadinlar Akademisi” olarak hizmete açildi.

Tarihî Konak Kadin Girisimcilere Ev Sahipligi Yapacak
Kirsal Kalkinmanin Desteklenmesi Mali Destek Projesi Kapsaminda ORAN Kalkinma Ajansi ve Sivas Il Özel Idaresi tarafindan finanse edilen “Üreten Kadinlar Akademisi”, restore edilen tarihî Gani Özdogan konaginda düzenlenen törenle hizmete açildi. 1 milyon 800 bin TL maliyetli proje ile kadin kooperatiflerine ve girisimci ev kadinlarina egitim danismanligi ve pazarlama destegi verilmesi amaçlandi. Hem yüz yüze hem de uzaktan egitim verilmesi planlanan akademinin açilis törenine basta TBMM AK Parti Grup Baskani Sivas Milletvekili Ismet Yilmaz, Sivas Milletvekili Semiha Ekici, Sivas Milletvekili Habip Soluk, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediyesi Baskan Vekili Turan Topgül, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, il protokol üyeleri ve çok sayida kisi katildi.



Sivas kadinin adini dünya duyacak

Törende açilis konusmasini Akademi Koordinatörü Dilara Yaras yapti. Törende konusan AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekici, Akademinin 8 Mart Kadinlar Gününün hemen ardindan yapilmasinin törene ayni bir mana kattigini belirterek, akademide egitim alan kadinlarin aldiklari egitimlerle Sivas kadininin ismini önce ülkeye sonra dünyaya duyuracaklarini söyledi.



“Burada emek ve alin teri var"

TBMM AK Parti Grup Baskani Ismet Yilmaz ise konusmasinda, “Bugün burada iki eserin Sivas’a kazandirilmasina sahitlik ediyoruz. Birincisi harabe halindeki bu konak Sivas’a kazandirildi. Sivas’in incilerinden bir tanesi oldu. Bir eseri ortaya çikartmak güzel ama o eseri yasatmak, yasanilabilir kilmak, ona fonksiyon kazandirmak çok daha önemlidir. Bunun da kadinlara yönelik bir eser olmasindan dolayi ayrica mutluyum. Burada emek, alin teri ve akil teri var, arkadaslarin büyük gayretleri var. Onlara tesekkür etmek boynumuzun borcu. Burasi metruk bir alandi. Vatandasimizi tedirgin ediyordu. Buranin kamulastirma süreci çok uzun sürdü. Mahkeme süreçleri girdi araya. Sadece akademi olarak düsünülse de sadece bu binanin restorasyonu ve kamulastirmasi yaklasik 6 milyon TL’ye mal oldu. Hamdolsun bu metruk binada bu eser ortaya çikti” dedi.

Kaynak: İHA