Saglikta Siddete 'Çok Yasa' Klibiyle 'Dur' Dediler

Saglikta siddete ‘dur’ demek için adina Samsun’da saglik çalisanlarinca çekilen ‘Çok Yasa’ adli klip begeni topladi.

Saglikta Siddete 'Çok Yasa' Klibiyle 'Dur' Dediler
Samsun Tabip Odasi tarafindan saglikta siddete dikkat çekmek adina farkli bir çalismaya imza atildi. Esi Dr. Kamil Furtun’u hastanede ugradigi silahli saldiri sonucu kaybeden Tabip Odasi Baskani Dr. Funda Furtun kendi duygulari ve saglik çalisanlarinin hislerini sarki sözlerine döktü. ‘Bella Ciao’ sarkisinin ritmine göre hazirlanan sözlere bir de klip çekildi. Saglik çalisanlari hem sarkiyi söyledi hem de klipte rol aldi. Klip büyük begeni topladi.

Samsun Tabip Odasi Baskani Dr. Funda Furtun, “Samsun Tabip Odasi olarak hazirladik. Sarkinin sözlerini ben yazdim. Siddeti yasamis biri olarak bir hekim olarak yogun sekilde hissettigim için, hekimlerin hissettigi duygulari halkimiza, insanlara ifade etmeye çalistim. Amacimiz da bizim tarafimizdan olayin nasil hissedildigini duygusal anlamda ifade edebilmekti. Siddetin hekimlik yaptirmaz boyutta bizi derinden sarstigini, etkiledigini halkimizin görmesini hissetmesini istedik. Samsun’un da önemli iki kaybi var. Öncelikle esim Kamil Furtun ve Aynur Dagdemir sonra tüm saglikta siddete kaybettigimiz arkadaslarimiza ithafen bunu hazirladik. Çekimler 2 gün sürdü. Oradaki çekimde rol alan bütün herkes benim saglik çalisani çalisma arkadaslarim” dedi.

Samsun Tabip Odasi tarafindan bugün Il Saglik Müdürlügü önünde basin da açiklamasi yapildi. Yapilan açiklamada hak talepleri için 14-15 Mart tarihlerinde iki gün süreyle tüm ülkede oldugu gibi Samsun’da da acil hizmetler disinda saglik hizmeti verilmeyecegi hatirlatildi. Basin açiklamasina saglik çalisanlari ve Samsun Eczaci Odasi Baskani Onur Ferhat Karacan ile Dis Hekimleri Odasi Baskani Alper Dilek de katilarak destek verdi.
Kaynak: İHA