Putin Açiklamasi 'Rusya-Ukrayna Müzakerelerinde Bazi Olumlu Degisimler Var'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ukrayna ile gerçeklestirilen müzakerelerde olumlu degisimler oldugunu söyledi.

Putin Açiklamasi 'Rusya-Ukrayna Müzakerelerinde Bazi Olumlu Degisimler Var'
Putin, Kremlin Sarayi’nda Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko’yu agirladi. Iki lider, Ukrayna’daki krizin ele alindigi görüsmenin ardindan açiklamalarda bulundu. Belarus’ta Ukrayna ve Rusya heyetleri arasinda gerçeklestirilen müzakerelere iliskin açiklamalarda bulunan Putin, “Ukrayna konusundaki durum ve neredeyse her gün yapilan müzakerelerin su anda nasil ilerledigi hakkinda sizi mutlaka bilgilendirecegim. Bizim tarafimizdaki müzakere temsilcilerinin bana verdigi bilgilere göre bazi olumlu degisimler var. Tüm bunlari size daha ayrintili olarak anlatacagim” dedi.

Batili ülkeler tarafindan Rusya ve Belarus’a uygulanan ekonomik yaptirimlarin avantaja çevrilebilecegini savunan Putin, “Günümüzdeki olaylarla, bilindik kisitlamalarla, yaptirimlarla baglantili sorunlar elbette var. Ancak daha önce sizinle konustugumuz gibi bizim gelismemizi kisitlama girisimleri her zaman uygulandi, simdi de uygulaniyor. Elbette su anda daha büyük bir kapsama sahip. Bu zorluklari asacagimizi ve aksine kendimizi bagimsiz hissetmek için daha fazla yetki, firsat elde edecegiz” seklinde konustu.

Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko ise, Rusya Ukrayna’ya askeri operasyon baslatmadan önce Ukrayna’nin Donbass’a ve Belarus’a saldirmayi planladigini iddia etti. Lukasenko, “Bunu bir gün geç yapsaydik inanin bana birkaç gün içerisinde büyük kayiplar vermis olurduk” dedi.

Lukasenko ayrica Kolektif Güvenlik Antlasmasi Örgütü (KGAÖ) ve Avrasya Ekonomik Birligi’nin (AEB) Moskova’da toplanti yapmasi gerektigini belirterek, “KGAÖ ve AEB olarak bir araya gelmemiz gerekiyor. Ben bir öneri sunuyorum ve sanirim siz beni bu konuda destekleyeceksiniz. Kisacasi Moskova’da bir araya gelip müzakere yapmamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA