Kizilay 15. Kütüphaneyi Saimbeyli'de Açti

Kizilay, “Yeni Nesil Kütüphane Kuruyoruz” sloganiyla baslattigi kampanya kapsaminda, 15. Kütüphaneyi Adana’nin Saimbeyli ilçesinde açti.

Kizilay 15. Kütüphaneyi Saimbeyli'de Açti
Türk Kizilay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygili, Saimbeyli Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda gerçeklesen Kizilay Kütüphanesi açilis törenindeki konusmasinda, gençlerin vizyoner yetismesinde okumanin ve egitimin önemine dikkati çekti.

Saygili, “Gençlerimiz gelecege umutla baksin, vizyoner yetissin, dogduklari yere ve ülkelerine faydali bireyler olsunlar istiyoruz. Onlarin egitimine yapilacak katkinin en kiymetli deger oldugunu düsünüyoruz. Degerli hocalarimizin da katkisiyla onlara kitap okuma imkani sunmak, geleceklerine isik tutmak bizlerin baslica görevleri arasindadir” dedi.

Saimbeyli Kaymakami Emrah Özbek ve tüm egitim camiasina duyarliliklarindan dolayi tesekkür eden Ramazan Saygili, gelecegin teminati çocuklarin ve gençlerin gelecege en iyi sekilde hazirlanmalari için ellerinden gelen tüm imkanlari kullanmaya devam edeceklerini belirterek, sunlari söyledi;

“Yarinlarimizin söz sahibi gençlerimiz, ögrencilerimiz için bilgi en kiymetli sermayedir düsüncesinden yola çiktik. Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane olusturma hedefiyle kampanya baslattik. Her kitap bir yazar, her yazar ayri bir dünya. Çocuklarimiza dünyayi kitaplarla gezdirecegiz. Bugün bu güzel ilçemizde çocuklarimiza agabeylik yapan, baslarini oksayan, onlarin egitimi için tüm büyük çaba harcayan ve hepsinden önemlisi baba sefkatiyle yaklasan degerli kaymakamimiza Kizilay ailesi adina sükranlarimizi sunuyorum.”

Saimbeyli Kaymakami Emrah Özbek ise her türlü afette, dünyanin neresinde olursa olsun Türk milletinin iyilik eli olarak orada bulunan Kizilay’in egitime olan katkisinin takdire deger oldugunu belirterek, “Ilçemize bu kütüphanenin kazandirilmasinda emegi geçen tüm Kizilay ailesine tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA