Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy, Bartin Üniversitesinde Anildi

Bartin Üniversitesinde Istiklal Marsi’nin kabulünün 101. Yili dolayisiyla düzenlenen etkinlikte Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy saygiyla anildi.

Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy, Bartin Üniversitesinde Anildi
Bartin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafindan düzenlenen etkinlikte Türk milletinin bagimsizlik mücadelesinin simgesi Istiklal Marsi’nin yazari, milletvekili, sair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy anlatildi. “Suur’dan Siir’e Mehmet Akif Ersoy” konulu çevrim içi konferansta konusan Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ertugrul Karakus, Istiklal Marsi’nin yazilisinin 101. yilinda Milli Sair Mehmet Akif Ersoy’u saygiyla andiklarini söyledi.



Karakus, Mehmet Akif’in hayati hakkinda bilgiler verip, pek bilinmeyen yönlerini aktararak “Akif, sair olmasinin yaninda iyi bir sporcudur. Güres, yüzme, kosu, atlama, gülle, at biniciligi gibi pek çok alanda birincilikleri vardir. Dört yabanci dil bilir ama bunlari bildigini ifade etmez. Yani mütevazi bir kisilige sahiptir” dedi.

Mehmet Akif’in çok yönlü bir sair oldugunu da kaydeden Karakus, “Akif’in hayatinda Balkanlar ve Türkistan özel bir yere sahiptir. Bu cografyalar onun siir dünyasini da etkilemistir. Akif, çok yönlü¨ bir s¸air ve edip olup dini ve milli bir sahsiyet özelligi gösterir. O, toplumun tüm problemleri ile ilgilenir. Dili ve kalemi çok etkilidir. Go¨rdu¨gˆu¨ yanlisliklari, kendine has üslubuyla hiç çekinmeden dile get irir. Bu sorunlara ayni zamanda çözüm önerileri de get irir” ifadelerini kullandi.

Yogun ilginin oldugu konferans, katkilari dolayisiyla Doç. Dr. Ertugrul Karakus’a tesekkür belgesinin takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA