Hayati Inanç'in Konuk Oldugu Program Yogun Ilgi Gördü

Akdagmadeni Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsaminda düzenlenen Can Veren Pervaneler söylesisinde Hayati Inanç vatandaslarla bulustu.

Hayati Inanç'in Konuk Oldugu Program Yogun Ilgi Gördü
Belediye kültür merkezinde düzenlenen Can Veren Pervaneler adli söyleside konusan Hayati Inanç, Divan Edebiyati’ndan günümüze uzanan keyifli sohbetiyle Akdagmadeni halkina unutulmaz bir gün yasatti. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi söylesiye Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, Oluközü Belediye Baskani Hasan Aydinsoy, Il Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti il ve ilçe baskanlari, Ilçe Müftüsü Ali Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Erciyes Camii Imam Hatibi Seref Biçen’in Kur’an- Kerim tilavetiyle devam etti.

Vatandaslarin büyük ilgi gösterdigi programda bir konusma yapan Belediye Baskani Yalçin, "Son zamanlarda biliyorsunuz mekanlar birbirine yakinlastigi halde insanlar birbirinden iraklasti, uzaklasti. Bir gece elindeki löküs ile onlarca arkadasiyla Alicik’ten Pazarcik köyüne teravih namazindan sonra sohbete gidip, sabah ezanina köye tekrar yürüye yürüye giden bir ekip varken, gün gün mahallesindeki komsusundan, apartmanindaki kardesinden bihaber olan nesiller yetisiyor. Insallah bugün düzenledigimiz program özledigimiz, hasret kaldigimiz günlere, kendimize yakin buldugumuz, sohbetlerine, siirlerine asina oldugumuz Hayati Inanç hocam bizi tekrar o özledigimiz günlere götürecek diye ümit ediyorum. Cenab-i Hakk sagdan yaklasan fitneden de, soldan yaklasan fitneden de, insani dogruya çagirdigini söyleyerek küfre davet eden iki ayakli seytanlardan da bizleri muhafaza eylesin. Sözlerimi bitirirken sizleri emin olanlarin en yücesi Rahman’a emanet ediyor, saygilar sunuyorum’’ dedi.

7 binden fazla beyiti ezbere okuyan Hayati Inanç, Divan Edebiyati’nin en önemli sairlerinin eserlerini kendine has üslubuyla okudu. ‘En degerli is insana yatirimdir’ diyen Inanç, ilahi aski Divan Edebiyati’ndan verdigi örneklerle izleyicilere anlatti. Özellikle gençlere vasiyetini açiklayan Inanç, sürekli olarak okumak gerektigini ve gençlerin kendilerini zaman kaybina ugratacak, geriye götürecek islerden uzak durmalarini tavsiye etti. Akdagmadeni’nde olmaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Inanç, salonu dolduran izleyicilere de tesekkür etti.

Yaklasik 2 saat süren söylesi, Belediye Baskani Yalçin’in hediye takdiminden sonra son buldu.
Kaynak: İHA