Besni'de Istiklal Marsi'nin Kabulünün 101. Yili Kutlandi

Adiyaman’in Besni ilçesinde Istiklal Marsinin TBMM’de kabulünün 101. yil dönümü kutlamasi ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programi gerçeklestirildi.

Besni'de Istiklal Marsi'nin Kabulünün 101. Yili Kutlandi
Besni Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinin hazirlamis oldugu törene Besni Kaymakami Nazli Demir, ilçe Jandarma Komutani Baris Kara, Milli Egitim Müdürü Mehmet Demirel, Müftüsü Mehmet Ünsal, ilçe Mal Müdürü Ibrahim Aslankurt, okul idarecileri ve ögrenciler katildi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Daha sonra ögrenciler tarafindan Kur’an-i Kerim Tilaveti sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konusma, tiyatro gösterisi, koro ve Istiklal Marsi oratoryosu ve siirlerin okunmasindan sonra resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

Yapilan program sonrasinda açiklamalarda bulunan Besni Kaymakami Nazli Demir, “Türk milletinin bagimsizlik mücadelesi verdigi dönemlerde milli birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancini en veciz biçimde ortaya koyan Istiklal Marsimizin kabulünün 101. yili kutlu olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA