Ayancik'ta 12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Programi

Ayancik ilçesinde, 12 Mart Istiklâl Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Ayancik'ta 12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Programi
Ayancik Meslek Yüksekokulu Salonunda gerçeklestirilen ve Ayancik Kaymakami Ismail Pendik, Belediye Baskanvekili Cihan Özkaya ile çesitli kamu kurum ve kurulus temsilcilerinin de katildigi etkinlik, saygi durusu ve Istiklâl Marsi ile basladi.

Kaymakam Pendik, programda yaptigi konusmasinda, "Âkif’in Safahat’ina almadigi ve milletimize mâl ettigi Istiklâl Marsi’mizin, milletimizin meclisinde kabulünün 101. yildönümünü idrak etmenin kivancini yasiyoruz. Aradan geçen her bir yilda Istiklal Marsi’mizin her bir dizesinin manasini daha da derinden hissediyoruz. ’Korkma!’ nidasiyla baslayan Istiklâl Marsi’mizdan aldigimiz manevî güç yolumuzu aydinlatiyor ve ’Asim’in nesli’ idealimize siz gençlerimizle günden güne yaklasiyoruz. Sizlerin iman dolu gögsü vatan ve millet aski ile çarptikça Âkif’in duasi üzere Allah bu memlekete bir daha Istiklâl Marsi yazdirmayacaktir" dedi.

Ilçe çapinda okul öncesi ve ilkokullar arasi Istiklâl Marsi’ni Güzel Okuma Yarismasi ile ortaokullar ve liseler arasi düzenlenen kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili video gösteriminin akabinde, egitimci yazar Hasan Yigit tarafindan "Milli Marsimizin Yazilis Ruhu ve Süreci" konulu söylesi gerçeklestirildi.

Ilçe Kaymakami Ismail Pendik’in, egitimci yazar Hasan Yigit’e çiçek takdiminin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA