Atakum'da Marketlerde Stok Denetimi

Stokçulugun önüne geçmek için yogun mesai harcayan Atakum Belediyesi Zabita ekipleri, kent genelindeki marketlerin raflarinda ve depolarinda sivi yag denetimi gerçeklestirdi.

Atakum'da Marketlerde Stok Denetimi
Atakum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Atakum Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleriyle birlikte kent genelindeki marketlerde ayçiçegi yagi basta olmak üzere temel gida maddelerinde stokçulugun önüne geçmek için denetimlerini yogunlastirdi. Ekipler, Atakum genelinde reyonlarinda ürün bulunmayan marketlerin depolarinda incelemelerde bulundu. Denetimler esnasinda ürünlerin son kullanma tarihleri ile kasa ve raf fiyatlari arasindaki farklar da kontrol edildi. Bebek bezinde kasa ve raf fiyatlarinin ayni olmadigi tespit edilen bir markete de tutanak tutuldu.

Eszamanli olarak birçok ekibin Atakum genelinde denetimlerini sürdürdügünü ifade eden Atakum Belediyesi Zabita Müdürü Erhan Yilmaz, "Kaymakamligimizin talimatlari dogrultusunda marketlere özellikle yag ve stokçuluk denetimi yapiyoruz. Sahada 4 ayri ekibimiz var, her biri günde ortalama 10-15 market denetliyor. 6502 sayili Tüketicinin Korunmasi Kanunu kapsaminda denetimlerimizi Atakum Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile beraber gerçeklestirdik. Simdiye kadar ayçiçegi yagi ve stokçulukla ilgili olumsuzluga rastlamadik. Sadece bir marketimizde bebek bezinin raf fiyati ile kasa fiyatinin uyumsuz oldugunu tespit ettik. Bununla ilgili arkadaslarimiz tutanak tuttu ve Ticaret Il Müdürlügü’ne bildirecegiz. Bundan sonra da halkimizin sagligini korumak ve stokçuluk ile fahis fiyatlarin tespiti için denetimlerimize devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA