DEAS, El-Kureysi'nin Ölümünü Dogruladi

Terör örgütü DEAS’e yakin sosyal medya hesaplari tarafindan internette yayinlanan ses kaydi ile terör örgütünün lideri Ebu Ibrahim el-Hasimi el-Kureysi’nin ölümü dogrulanirken, terör örgütünün yeni liderinin Ebu el-Hassan el-Hasimi el-Kureysi oldugu açiklandi.

ABD Baskani Joe Biden 3 Subat’ta, ABD tarafindan Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen operasyon ile Terör örgütü DEAS’in lideri Ebu Ibrahim el-Hasimi el-Kureysi öldürüldügünü duyurmustu. DEAS’e yakin sosyal medya hesaplari tarafindan internette yayinlanan ses kaydi ile gerçek adi Amir Muhammed el-Mevla olan el-Kureysi’nin ölümü dogrulanarak, el-Kureysi’nin nasil, nerede ve ne zaman öldügünden bahsedilmedi.

Ses kaydinda ayrica, DEAS’in yeni liderinin Ebu el-Hassan el-Hasimi el-Kureysi oldugu ifade edildi.

Söz konusu sesli mesaj ise, selefi Ebu Hamza el-Kureysi’nin de yakin zamanda öldügünü açiklayan yeni bir DEAS sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir tarafindan iletildi.

Öte yandan ABD Merkez Komutanligi kontrolündeki Özel Harekat Kuvvetleri, 3 Subat’ta gece saatlerinde Suriye’nin kuzeybatisindaki Idlib’e bagli Atme kasabasinda el-Kureysi’nin ailesi ile bulundugu eve operasyonu gerçeklestirmis, ABD Savunma Bakanligi operasyonda 4 sivil ile 5 teröristin öldügünü dogrulamisti.

Suriye Sivil Savunma örgütü ise, operasyonda 6’si çocuk, 4’ü kadin toplam 13 kisinin öldügü bildirmisti.
Kaynak: İHA