Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Açiklamasi 'Savastan Ukrayna Galip Çikacak, Tüm Dünya Bizi Destekliyor'

Ukrayna Disisleri Bakani Dimitro Kuleba, Rusya’ya karsi verilen savastan Ukrayna’nin galip çikacagini belirterek, “Tüm dünya bizi destekliyor" dedi.

Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Açiklamasi 'Savastan Ukrayna Galip Çikacak, Tüm Dünya Bizi Destekliyor'


Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin altinci gününde de saldirilar devam ederken Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba’dan açiklama geldi. Kuleba konusmasina gazetecilere seslenerek, "Merhaba Ukraynali gazeteciler. Bugün neler oldugunu görüyorsunuz. Rusya’ya karsi verdigimiz savas bugün altinci gününde devam ediyor. Bizim topraklarimiza sehirlerimizi mahvetmek ve insanlarimizi öldürmek için geldiler. Putin tüm ordusunu buraya yigdi ama Ukrayna direnmeye devam ediyor. Tüm dünya bizi destekliyor” dedi.



"Rus ekonomisi büyük zarar görecek"

Bu savasta Rus ekonomisinin de büyük zarar görecegini duyuran Kuleba, "Rusya ekonomisi bundan büyük zarar görecek. Putin’in bu deliliklerini destekleyenler daha çok zarar görecek. Sehirlerin bombalanmasi, çocuklarimizin öldürülmesi. Bunlar Ruslarin katil oldugunu gösteriyor. Tüm dünya Ukraynalilari destekliyor. Ülkeyi terk etme teklifini reddeden, silah isteyen Zelenskiy’i destekliyor. Ukrayna her zaman en zor zamanlarda bir olmayi basardi. Simdi imkansizlar imkan dahilinde olmaya basladi.

Onlarca yil ülkeler Putin’den korktu ve para kazanmasina izin verdiler. Putin’e onun hareketlerinden ve suçlarindan dolayi vurulmasi gerektigini Ukrayna gösterdi" ifadelerini kullandi.

"Zaten yenileceksiniz size neden yardim edelim"

Bazi ülkelerde Ukraynali Büyükelçilere, yenileceksiniz mesajinin verildigini de bildiren Kuleba, "Bir çok ülkenin savasin ilk 24 saatini nasil baktigini biliyorum. Düsecegimizi düsündüler. Bizim bu saldiriyi kaldiramayacagimizi düsündüler. Ülkenin birinde büyükelçimize zaten 24 saat sonra her sey bitecek size neden yardim edelim ki, dediler. Ukrayna diplomasisi devlet baskani Zelenskiy ile bir çok sey basardi. Ara vermeden çalisiyoruz. Ruslar diplomasi alaninda da bizimle savasiyorlar. Biz kendi topragimizdayiz ve topraklarimizi koruyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA